Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi extreme
Toma Coconea se pregătește pentru al șaptelea start în Red Bull X-AlpsAFP / Mediafax Foto
20 Mar 2015

Toma Coconea se pregătește pentru al șaptelea start în Red Bull X-Alps

Toma Coconea se pregătește pentru a șaptea participare în cea mai dificilă cursă de anduranță din lume, Red Bull X-Alps, pe un traseu de 1.038 km, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

Coconea, prezent la toate edițiile de până acum, s-a clasat de două ori pe locul secund în cea mai dificilă cursă de anduranță din lume, în care participanții trebuie să străbată pe jos sau în aer cu parapanta circa 1.000 de kilometri prin Munții Alpi, de la Salzburg până în Monaco, în cel mai rapid timp posibil.

Cursa începe în Salzburg, apoi se îndreaptă spre est, din masivul Gaisberg spre Dachstein, de pe pantele căruia sportivii se lansează în lunga călătorie spre mare. În 2013, participanții au reușit sa acopere sute de kilometri într-un singur zbor prin valea Pinzgau, datorită condițiilor de zbor care au fost foarte favorabile. Anul acesta, traseul este prin nord, unde terenul este mult mai complicat pentru zbor.

Red Bull X-Alps 2015 vine cu un nou traseu, un prolog de o zi în regiunea austriacă Salzkammergut și reguli diferite, iar organizatorii au anunțat că aceasta va fi cea mai dificilă ediție de până acum. Participanții au misiunea de a străbate șase țări și cei mai înalți munți din Europa, din orașul Salzburg, Austria, până în Monaco, principatul așezat pe coasta Mediteranei.

Prologul programat pe 2 iulie va fi o cursă dură de alergare, cățărare și zbor prin peisajul montan. Pentru prima dată, toți sportivii vor fi concentrați într-o singura zonă, startul și finișul fiind în același loc, Fuschl am See. Toate coordonatele promit fanilor un spectacol autentic, o competiție captivantă și un preambul al acțiunii pline de adrenalina ce urmează. Câștigătorii prologului vor avea parte de câteva avantaje majore. Primii trei sportivi care vor trece linia de finiș vor primi un avantaj de cinci minute la startul cursei principale, pe 5 iulie. De asemenea, vor primi un ''Led Lenser Nightpass'' adițional, pentru continuarea călătoriei pe parcursul nopții.

Traseul din 2015 are o distanță în linie dreaptă de 1.038 km, cu doar câțiva kilometri mai mult față de traseul din 2013, dar punctele comune se cam încheie aici. Cursa din 2013 a văzut un nou record de 6 zile, 23 de ore și 40 de minute, stabilit de câștigătorul Chrigel Maurer (Elveția) - ajutat bineînțeles de vremea bună.

 

sursa: agerpres.ro

 

Alte știri din Sporturi extreme