Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi extreme
Toma Coconea, pentru a șaptea oară la Red Bull X-Alps Alexandru Hojda / Mediafax Foto
29 Oct 2014

Toma Coconea, pentru a șaptea oară la Red Bull X-Alps

Toma Coconea, românul care a făcut istorie la cea mai grea competiție de aventură din lume, va lua startul și la cea de-a șaptea ediție a Red Bull X-Alps, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Coconea a fost prezent la toate edițiile, iar de două ori a reușit să se claseze pe locul secund.

Red Bull X-Alps este cea mai dificilă cursă de aventură din lume, în care sportivii trebuie să străbată pe jos sau în aer aproximativ 1.000 de kilometri prin Munții Alpi, de la Salzburg până în Monaco, în cel mai rapid timp posibil. Este o aventură spectaculoasă ce poate implica 100 km parcurși zilnic pe jos prin munți sau zbor cu parapanta la altitudini de peste 4.000 m.

Ediția din 2013 a fost cea mai rapidă de până acum, cu 10 sportivi care au reușit să ajungă în Monaco, printre care și românul Toma Coconea. A fost câștigată de Christian Maurer (Elveția), în 6 zile, 23 ore și 40 de minute.

După un proces de selecție exigent, 31 de sportivi din 18 țări au fost reținuți să participe în faimoasa cursă. Pentru prima dată din 2005, două femei se vor alinia la start: Dawn Westrum, fost soldat în armata Statelor Unite, și aventuriera Yvonne Dathe, de patru ori campioana națională la distanța parcursă cu parapanta în Germania.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Sporturi extreme