Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Timișoara va juca în finala SuperLigii CEC BankȘtefan Constantin / SportPictures.eu
06 Sep 2020

Timișoara va juca în finala SuperLigii CEC Bank

Echipa de pe Bega a fost cea care a dominat primele minute ale partidei din Ghencea, iar dupa scenariul din partida anterioara, Vaovasa a depasit apararea adversa, iar Shennan a marcat primul eseu al partidei in minutul 4. Melinte a transformat si Steaua era condusa cu 7-0 pe teren propriu.

Tot timisorenii au fost cei care au presat si au beneficiat de o lovitura de pedeapsa din pozitie centrala, iar Melinte a stabilit la 10 puncte diferenta dintre cele doua combatante.

In minutul 20, Vlaicu a redus din avantaj pentru militari printr-o lovitura de pedeapsa de la 25 metri.

Cinci minute mai tarziu, acelasi Vlaicu a adus alte trei puncte pentru ros-albastri, tot dintr-o lovitura de pedeapsa.

Timisoara a profitat de greseala fundasului Stratila si dupa un atac sustinut a marcat un nou eseu, prin acelasi Shennan, iar Melinte a trimis putin pe langa, Steaua 6 – Timisoara 15.

Steaua a revenit in joc si a ajuns la cativa metri de terenul de tinta al echipei antrenate de Valentin Calafeteanu, dar nu a reusit sa marcheze, dupa mai multe gramezi in care a avut avantaj, iar scorul pauzei a fost 15-6 pentru Timisoara.

Moa Mua Maliepo a fost sanctionat cu cartonas galben si Timisoara ramane in inferioritate numerica.

Minutul 58 a adus primele puncte pe tabela in repriza secunda. Dupa mai multe infractiuni in gramada ordonata, si dupa galbenele primite de M. Lazar si N. Paraia, Steaua a primit un eseu de penalizare, iar ecartul pe tabela a ramas la doua puncte, 13-15.

Tevita Manumua a incercat sa transforme o lovitura de pedeapsa in minutul 60, de la 40 de metri, dar a trimis pe langa.

Tot timisorenii au revenit in atac, iar centrul Vladut Popa a trimis printre bete o lovitura de pedeapsa pentru 18-15.

Steaua a preluat pentru prima oara avantajul pe tabela de marcaj prin eseul lui Doroftei, transformat de Vlaicu si echipa din Ghencea conducea cu 20 la 18.

Dupa un contraatac al lui Vaovasa, Timisoara a beneficiat de o lovitura de pedeapsa, Tevita Manumua a transmis printre bete de la 45 de metri si a stabilit scorul final, 21-20.

Timișoara este a doua finalistă a SuperLigii CEC Bank, după ce ieri CSM Știința Baia Mare s-a calificat în urma semifinalei disputate contra lui Dinamo, scor 76-19.

Finala SuperLigii CEC Bank, va avea loc sâmbătă, 12 septembrie, la Brașov, de la ora 15.30, în direct pe TVR. De la ora 10.00, se va juca finala mică a SuperLigii CEC Bank, între Dinamo București și Steaua.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby