Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Timișoara Saracens s-a calificat în semifinalele Continental ShieldCornel Alin Putan / SportPictures.eu
20 Ian 2018

Timișoara Saracens s-a calificat în semifinalele Continental Shield

Pe stadionul Cluj Arena, Timișoara Saracens a întâlnit în manșa retur a calificărilor pentru semifinalele European Rugby Continental Shield pe RC Batumi. După succesul din Georgia, bănățenii s-au impus și de acestă dată cu scorul de 21-12, fiind la un pas de a obține biletele pentru următoarea ediție a Challenge Cup.

Avand avantajul victoriei de la Batumi, Timisoara Saracens a avut initiativa inca de la primul fluier al arbitrului iar presiunea elevilor lui Sosene Anesi a dus la deschiderea scorului in minutul 7. Mai intai Manumua Tevita a patruns periculos, dar a fost placat, faza a continuat si Madalin Lemnaru a finalizat in terenul de tinta advers. Manumua Tevita a ratat transformarea si scorul a ramas 5-0, dupa inceputul bun al timisorenilor venind si replica celor de la RC Batumi care insa nu au putut trece de apararea atenta a echipei noastre. Mai mult, chiar banatenii au revenit in jumatatea de teren advers si Manumua Tevita a majorat ecartul din lovitura de pedeapsa. Insistentele georgienilor aveau sa dea roade ceva mai tarziu cand in urma unui mol de margine George Gogitidze a batut apararea banatenilor, scorul pauzei fiind stabilit de Valentin Poparlan care a finalizat o actiune inceputa cu o penalitate jucata in margine la cinci metri de terenul de tinta advers, dupa primele 40 de minute rezultatul a fost Timisoara Saracens-RC Batumi 13-5.

Aflata sub presiunea rezultatului, RC Batumi a inceput in forta partea secunda si eseul lui Sandro Koiava, transformat de Bakhva Kobakhidze a redus diferenta de pe tabela de marcaj la un singur punct. Timisoara nu a dezarmat si a preluat initiativa, dupa mai multe tentative de a patrunde in terenul de tinta reusita venind de la Marian Drenceanu. Pana la final georgienii au incercat sa revina in joc insa Timisoara Saracens a jucat inteligent ultimele puncte ale partidei venind din piciorullui Gabriel Conache care a concretizat o lovitura de pedeapsa, astfel ca elevii lui Sosene Anesi cu doua succese s-au calificat pentru penultimul act al competitiei European Rugby Continental Shield.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby