Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Timișoara Saracens rămâne în fruntea SuperLigii CEC BankFlaviu Buboi / SportPictures.eu
17 Sep 2019

Timișoara Saracens rămâne în fruntea SuperLigii CEC Bank

Etapa a treia din cadrul SuperLigii CEC Bank a consemnat victorii ale gazdelor în toate partidele programate, Timișoara Saracens și Steaua București obținând bonusul ofensiv în fața adversarelor Gloria Buzău, respectiv Tomitanii Constanța, în timp ce Universitatea Cluj a învins-o pe Dinamo Bucuresti în cea mai echilibrată întâlnire a rundei.

Timisoara Saracens a intalnit pe stadionul Dan Paltinisanu pe Gloria Buzau, banatenii obtinand a treia victorie cu bonus ofensiv din tot atatea partide disputate. Dupa ce la pauza scorul a fost de 26-3, la finalul celor 80 de minute tabela de marcaj a indicat rezultatul de 38-10, astfel că Timisoara Saracens cu maxim de puncte, 15, continua sa se afle pe prima pozitie a clasamentului SuperLigii CEC Bank. In contul invingatorilor s-au contabilizat sase eseuri, avandu-i ca autori pe Marius Simionescu dubla, Stephen Shennan, Moa Maliepo, Jack Umaga si Paea Fonoifua, patru trasnformate de Luke Samoa, de partea buzoienilor Fili Lomani reusind o incercare, iar Mihai Golubenco o transformare si o lovitura de pedeapsa.

Scorul etapei l-a reusit Steaua Bucuresti care a trecut de Tomitanii Constanta cu rezultatul de 80-19, una dintre cele mai mari diferente de scor inregistrate in ultimii ani in SuperLiga CEC Bank. La pauza militarii conduceau cu 31-9, constantenii reusind sa marcheze doar din lovituri de pedeapsa, in timp ce ros-albastrii aveau deja asigurat punctul bonus ofensiv inca din minutul 20. Pentru Steaua au marcat Alexandru Porojan trei eseuri, Mario Arvinte doua eseuri, cate o finalizare in terenul de tinta apartinad jucatorilor Tudor Boldor, Florin Bardasu, Grigoras Diaconescu, Tangimana Fonovai, Nika Pataraia si Ionut Dumitru alaturi de un eseu de penalizare, noua transformate de Tudor Boldor. Samuel Swanepoel a semnat eseul de onoare al Tomitanilor, transformat de Darren Baron care a mai punctat si din patru penalitati.

Cea mai echilibrata partida a etapei s-a disputat pe stadionul Iuliu Hatieganu, Universitatea Cluj invingand pe Dinamo Bucuresti cu rezultatul de 28-20. Dinamovistii au facut o prima repriza mai buna si au condus cu 10-3, apoi studentii au intors, scorul devenind 15-10 pentru ca in minutul 68 ecartul sa fie doar de un punct in favoarea alb-negrilor. In cele din urma Universitatea Cluj a obtinut al doilea succes stagional si se afla pe pozitia a patra in clasament. Cristian Murgoci a fost din nou de neoprit, a marcat doua incercari, o alta reusita in terenul de tinta advers apartinandu-i lui Vlad Toma, iar Ovidiu Melniciuc s-a afirmat din fata butului cu doua transformari si trei lovituri de pedeapsa. Punctele dinamovistilor le-au marcat Divan Ferguson si Alexandru Mitu cate un eseu, Bakhva Kobakhidze, respectiv Tudorel Bratu cate o transformare si o lovitura de pedeapsa.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby