Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Timișoara Saracens, din nou în finala SuperLigii CEC BankRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
19 Mai 2018

Timișoara Saracens, din nou în finala SuperLigii CEC Bank

Pe Stadionul Național Arcul de Triumf s-a disputat cea de-a doua partidă din cadrul semifinalelor SuperLigii CEC Bank, în care s-au întâlnit CSM București și Timișoara Saracens. După un joc pe care campionii en-titre l-au controlat în cea mai mare parte victoria le-a revenit acestora cu scoril de 26-13, echipa din Banat obținând astfel a cincea calificare în finala SuperLigii CEC Bank.

Scorul a fost deschis de Valentin Calafeteanu din lovitura de pedeapsa, dupa care Luke Samoa a ratat sansa de a egala, irosind o lovitura de pedeapsa dintr-o pozitie foarte buna.  Au urmat insa moment mai bune de joc ale banatenilor si Jody Rose a trimis inteligent un balon de urmarire destinatar fiind Stephen Shennan, care a culcat balonul in terenul de tinta al gazdelor, eseu transformat de Luke Samoa. CSM Bcuresti a revenit cu o noua tentativa de tinta a lui Valentin Calafeteanu, insa acelasi Stephen Shennan a iesti la rampa trecandu-si in cont dubla personala dupa o actiune care a curs pe traseul Jody Rose-Jack Umaga, aripa banatenilor aflandu-se la finalizare. Luke Samoa a transformat si tot el a stabilit scorul pauzei dintr-o lovitura de pedeapsa, 17-6 in favoarea Timisoarei Saracens.

Repriza secunda a debutat cu o tentativa de tinta irosita de Valentin Calafeteanu, in replica Riley Winter placandu-l in extremis pe Randall Morrison care a fost pus in evidenta de actiunea lui Catalin Fercu. Timisoara Saracens s-a desprins ceva mai tarziu cu doua lovituri de pedeapsa ale lui Luke Samoa, CSM Bucuresti aflandu-se in inferioritate dupa ce Catalin Prunaru a vazut cartonasul galben. Tot pe banca pedepselor aveau apoi sa ia loc Eugen Capatana, respectiv Jason Tomane, perioada de timp in care timisorenii puteau inscrie o noua incercare la o faza lucrata de Stephen Shennan si Catalin Fercu. Tot Luke Samoa avea sa fie insa cel care a modificat tabela de marcaj dupa care presiunea CSM-ului a adus acestora un eseu de penalizare. Pe finalul partidei Luke Samoa a mai ratat doua tentative de tinta, ambele de la aproximativ 45 de metri fata de butul gazdelor, insa acest aspect nu a mai putut influenta castigatoarea, astfel ca Timisoara Saracens s-a calificat pentru a cincea oara in in finala SuperLigii CEC Bank avand sansa de a-si apara titlul cucerit in editia anterioara.

In urma disputarii pertidelor din semifinale, in finala locurilor 3-4 se vor intalni Steaua Bucuresti si CSM Bucuresti in timp ce pentru titlul de campioana se vor confrunta Timisoara Saracens si Stiinta Baia Mare.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby