Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Țig, fără regrete și cu un mare câștigSilvia Ilie / Mediafax Foto
02 Aug 2015

Țig, fără regrete și cu un mare câștig

În fața unui public puțin numeros, așa cum a fost pe durata întregului turneu, Patricia Țig a disputat în capitala Azerbaijanului prima sa finală în circuitul WTA, cea a probei de simplu a Baku Cup, turneu cu premii totale în valoare de 226.750 USD. După o luptă de două ore și jumătate scorul nu a fost cel dorit de suporterii români, adversara Patriciei, rusoaica Margarita Gasparyan, locul 112 WTA, impunându-se cu 6-3, 5-7, 6-0.

Au fost trei seturi cu trei abordări diferite ale jocului pentru Patricia. În primul act ea a început în forță, punând presiune pe serviciul rusoaicei încă din debut și și-a trecut în cont prima minge de break, din păcate ratată. Venită la serviciu, Patricia a făcut prin acesta o declarație de forță și și-a adjudecat ghemul fără ca adversara sa să apuce să-l conteste. Treptat Gasparyan a găsit antidotul pentru forehand-ul exploziv al Patriciei și a reușit să rupă serviciul compatrioatei noastre în ghemul 6. Un rebreak a adus lucrurile la normal, Patricia jucându-se bine cu unghiurile și punctând cu dreapta inversă, însă Gasparyan atacă decisiv serviciul 2 al Patriciei și duce scorul la 5-3 pentru a închide setul pe propriul serviciu.

Intrând în setul secund, Țig a impus ritmul până la 3-3, după care trădată fiind din nou de una dintre armele sale – serviciul – este pusă în situația de a revedea scenariul din primul set. Cu încredere că poate reveni la cârma jocului, Patricia are puterea de a egala tabela în două rânduri, a doua oară cu un rebreak la 0. A fost o doză de încredere care a ajutat-o să închidă setul în favoarea sa și îi oferea atuul de a începe cu serviciul setul decisiv.

A fost, însă, o sabie cu două tăișuri pentru gălățeancă, Gasparyan intrând decisă în set și nelăsându-i nicio șansă până la final.

21.400 USD și 180 de puncte de clasament sunt câștigurile mai mult sau mai puțin palpabile pentru Patricia la capătul acestei finale, însă cel mai important câștig este faptul că și-a demonstrat că este capabilă să joace de la egal la egal cu jucătoare din top 50, așa cum a fost cazul semifinalei cu Pavlyuchenkova.

Asaltul pentru top 100 este în curs și suntem siguri că Patricia va intra cât de curând în această galerie selectă. De luni ea va ocupa locul 115 WTA, un salt de 39 de poziții alimentat de punctele unei lungi săptămâni la Baku, începută în calificări, care cu siguranță va avea un loc special în amintirile tinerei jucătoare.

Alte știri din Tenis de câmp