Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Thriller în prima zi de Fed CupAFP / Mediafax Foto
05 Feb 2014

Thriller în prima zi de Fed Cup

Primul meci al zilei a fost unul fără istoric, Sorana Cîrstea (nr. 26 WTA) învingând-o clar – 6-1, 6-0 – pe Reka-Luca Jani, jucătoare clasată pe locul 171 WTA.

După îndeplinirea acestei formalități, a intrat în luptă Simona Halep (nr. 10 WTA) contra ocupantei locului 83 în clasamentul WTA, Timea Babos. Lucrurile au început bine și conform așteptărilor noastre Simona conducea cu 1-0 la seturi, după un 6-1 categoric. Deznodământul părea aproape la 5-3 pentru constănțeancă în setul secund, însă tenisul ne-a dat o lecție de ce înseamnă ”aproape”, lecție dureroasă pentru suporterii români. Babos a reușit să o pună în dificultate pe Simona și a reușit o serie de 4 ghemuri consecutive pentru un 7-5 neverosimil pentru cei care au urmărit meciul. Simona începe să comită din ce în ce mai multe greșeli neforțate și cedează decisivul cu 6-3, unguroaica reușind să aducă un punct nesperat pentru echipa sa și egalitatea la meciuri.

A urmat apoi întâlnirea de dublu, în care Monica Niculescu (nr. 47 WTA dublu) și Irina Begu (nr. 85 WTA dublu) le-au avut în față pe aceleași Babos și Jani, care aveau deja un meci disputat, iar deznodământul părea încă o dată ușor de intuit. Nici de această dată calculele inițiale nu s-au potrivit cu realitatea din teren. Primul set a durat o oră și a fost adjudecat de unguroaice la tiebreak. Emoțiile ne cresc, însă încep să se atenueze pe parcursul setului secund. Jani este veriga slabă a perechii ungare, iar Monica și Irina simt asta și reușesc break-uri pe serviciile ei. Timea Babos începe să cedeze sub presiunea oboselii unei zile încărcate și a unei răceli, iar fetele noastre arată acum ca o adevărată echipă și câștigă setul cu 6-2 în 50 de minute. Urmează decisivul. Pe margine Simona și Sorana aplaudă în picioare și zâmbesc, la fel ca Monica și Irina care râd încrezătoare pe parcursul pauzei dintre seturi. Primul ghem înseamnă și primul break pentru românce pe serviciul lui Babos, apoi Monica și Irina urcă scorul la 2-0. Urmează un nou break, pe serviciul lui Jani, și apoi 4-0 firesc pe măsură ce fetele noastre par că acum și-au terminat încălzirea și intră în joc. Babos pare că se prăbușește și cedează un nou break pentru 5-0, iar Irina închide setul pe serviciul ei – 6-0 într-un decisiv ce a durat 15 minute!

România învinge, așadar, Ungaria cu 2-1 și se pregătește de întâlnirea de vineri cu Marea Britanie (învingătoarea Letoniei în celălalt meci al grupei), întâlnire ce pare că va tranșa câștigătoarea grupei.

Alte știri din Tenis de câmp