Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Alte sporturi
Tenis cu piciorul: Finală între campioni la prima ediție a Master Cup Romania
28 Oct 2020

Tenis cu piciorul: Finală între campioni la prima ediție a Master Cup Romania

Campioanele celor două stiluri, Comexim R. Lupeni (fotbal-tenis) și Tengo Salonta (futnet) au disputat finala turneului Master Cup Romania la tenis cu piciorul organizat în premieră la Salonta de către Asociația Județeană de Fotbal-Tenis Bihor în parteneriat cu clubul Tengo și Primăria municipiului bihorean.

Având ca motto: „Doar fileul ne desparte”, turneul a avut ca principal scop creșterea nivelului de joc al participantelor și implicit dezvoltarea tenisului cu piciorul, dar și apropierea diferitelor stiluri în cadrul unei gale sportive. Totul s-a desfășurat cu respectarea normelor severe de combatere a pandemiei covid 19. Din cauza faptului că jocurile s-au desfășurat fără spectatori, condiție impusă de protocolul medical, organizatorii au transmis turneul în direct pe canalul youtube al Asociației Județene de Fotbal-Tenis Bihor si a strans peste 2000 de vizualizari.

Inițial s-a mizat pe prezența a 8 echipe, dar, din motive obiective, la startul competiției s-au aliniat doar 2 echipe din Campionatul Național de Fotbal-Tenis (campioana Lupeni și medaliata cu bronz Cluj), alături de primele 4 formații din cadrul Campionatului României la Tenis cu Piciorul (Tengo seniori și juniori, Timișoara și Dumbrăvița). S-a jucat în sistem cel mai bun din 5 jocuri (simplu și dublu după regulament fotbal-tenis, triplu, respectiv dublu futnet, iar în caz de egalitate, echipa cu setaverajul mai bun ar fi putut alege proba decisivă), mai întâi pe grupe, apoi în semifinale și finale.

Spectacol la fileu

Coform așteptărilor cele două campioane, Tengo și Comexim au câștigat grupele din care au făcut parte, trecând și de adversarii din semifinale (disputa dintre Comexim și Victory a a vut nevoie de 5 meciuri, fiind decisă de a doua probă de triplu), astfel, ultimul act al competiției a oferit un spectacol al celor mai bune formații din România. A rezultat un joc viu disputat, cu dese răsturnări de situație și cu un spectacol de nivel internațional. Tengo și-a creat avans după proba de simplu, dar Comexim a restabilit egalitatea prin victoria de la dublu. Au urmat două dispute extrem de echilibrate, la triplu, apoi la dublu futnet, în care Tengo a câștigat la limită, adjudecând primul loc. În finala mică, clujenii de la Victory au trecut cu 3-1 de juniorii clubului Tengo, cei care în grupe au reușit să devanseze formația din Dumbrăvița. Fotbal-Tenis Timișoara s-a laut la trântă cu Tengo și Victory, ratând cu puțin prezența în careul de ași. Festivitatea de premiere a fost oficiată de invitatul de onoare al turneului, Frederico Tavares, președintele Fedrației Române de Fotbal-Tenis Cluburi și Asociații Județene.

Jocuri demonstrative

Profitând de prezența campioanelor naționale, dar și Europene respectiv Mondiale de la Lupeni, în frunte cu Anamaria Gherghel, componentele echipei feminine Tengo salonta au disputat un joc demonstrativ în compania acestora. Foști jucători emblematici ai clubului salontan, Georgel Bobiș și Páljános Zoltán, alături de arădeanul Tabarcea Petre, au oferit și ei un spectacol agreabil înainte de finale, demonstrând faptul că nu și-au pierdut abilitățile cu care s-au remarcat de-a lungul anilor.

Turneu util

”Le mulțumesc echipelor din campionatul FRFT pentru prezență, la fel și colegilor din campiontul de tenis cu piciorul pentru contribuția la succesul acestui eveniment. Chiar dacă practicăm stiluri diferite, cu toții avem o pasiune comună” – a concluzionat Vasile Sorean, conducătorul CS Tengo și președintele Asociației Județene de Fotbal-Tenis Bihor, care nu și-a ascuns speranța că pe viitor, turneul ar putea beneficia de participare internațională.

”Acest turneu a oferit meciuri bune din punct de vedere calitativ, demonstrând faptul că cele două campionate au echipe bine pregătite. Consider că a fost un test util pentru toți și sper să mai avem competiții comune de acest gen” – a precizat Frederico Tavares, președintele FRFT.

O prezență inedită a fost cea a lui Gabriel Marinescu, un om de sport originar din București, care actualmente locuiește în Franța unde este ambasador al futnetului. Acesta s-a declarat încântat de cele văzute la Salonta.

 

Rezultate consemnate:
Grupa A (Sala Sándor Péter)
Tengo Salonta – Fotbal-Tenis Timișoara 3-1 (2-0, 2-0, 0-2, 2-0)
Victory Cluj - Fotbal-Tenis Timișoara 0-3 (0-2, 1-2, 0-2)
Tengo Salonta – Victory Cluj 3-1 (2-0, 1-2, 2-0, 2-1)
Grupa B (Sala Nicolae Talpoș)
Comexim R. Lupeni – Tengo juniori 3-1 (2-0, 1-2, 2-0, 2-1)
Dumbrăvița Timiș - Tengo juniori 0-3 (0-2, 1-2, 1-2)
Comexim R. Lupeni – Dumbrăvița Timiș 3-0 (2-0, 2-0, 2-0)
Semifinale: Tengo Salonta – Tengo juniori 3-0 (2-0, 2-0, 2-0)
Comexim R. Lupeni – Victory Cluj 3-2 (2-0, 1-2, 2-0, 1-2, 2-1)
Faza eliminatorie
Finala mică: Victory Cluj – Tengo juniori 3-1 (2-1, 2-1, 1-2, 2-0)
Finala mare: Tengo Salonta – Comexim R. Lupeni 3-1 (2-0, 0-2, 2-0, 2-0)

Alte știri din Alte sporturi