Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Alte sporturi
Tengo Salonta a experimentat Teqball
30 Aug 2021

Tengo Salonta a experimentat Teqball

Echipa de tenis cu piciorul Tengo Salonta a fost invitată să experimenteze cel mai nou sport apărut pe plan mondial, teqball, în cadrul unui turneu organizat la Jidvei.

Recomandați de performanțele sportive obținute în competițiile naționale și internaționale de fotbal-tenis (regulament FIFTA) și futnet (regulament UNIF), salontanii au fost invitați de conducerea federației naționale de teqball care este foarte aproape de a primi recunoașterea oficială.

Bihoreanul Marius Vizer jr., care este secretarul general al Federației Internaționale de Teqball (FITEQ), a fost și el prezent la turneul de la Jidvei.  

”Am avut plăcerea să experimentăm un sport nou, asemănător cu cel practicat de noi, dar totuși diferit, care necesită o pregătire specifică. A fost un turneu organizat la probele de simplu și dublu, desfășurat în condiții excelente la Jidvei. S-a jucat pe patru mese, cu jucători din România, dar și din mai multe țări ale Europei. Pentru noi fost o experiență interesantă, mai ales că ne-am familiarizat cu regulamentul înaintea turneului. Deși am întâlnit, jucători care se antrenează de ceva vreme pe aceste mese curbate, am câștigat un meci, ceea ce nu e rău la început” – a concluzionat Vasile Sorean, conducătorul CS Tengo.  

La turneul de la Jidvei au concurat patru jucători salontani, Vasile Sorean jr., Nagy Darius, Marc Bence și Lăzău Norbert, care au evoluat atât la simplu, cât și în proba de dublu.

Clubul salontan va primi gratuit o masă de teqball din partea federației pentru a putea practica regulat și acest sport care se dezvoltă rapid în întreaga lume.

Alte știri din Alte sporturi