Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
BRD NTT – Tecău, în semifinalăAndreea Alexandru / Mediafax Foto
25 Apr 2014

BRD NTT – Tecău, în semifinală

Meci de înaltă încărcătură disputat de ultimul român rămas în cursa pentru trofeele ediției 2014 a BRD Năstase Țiriac Trophy! Horia Tecău împreună cu partenerul său Jean-Julien Rojer au dispus la capătul unui meci de mare luptă de dublul britanic Colin Fleming – Ross Hutchins. După aproape două ore de joc scorul final înregistrat pe tabelă a fost 7-6, 7-6, ultimul tiebreak fiind în sine un supertiebreak, la propriu și la figurat.

Spre deosebire de perechea franceză Mahut – Mannarino întâlnită în primul tur de Horia și Jean-Julien, dublul britanic a fost mult mai coeziv în acțiunile din teren, ceea ce a condus la un meci mult mai spectaculos. S-au jucat mai multe mingi la fileu, schimburile au fost mai rapide și s-a mers pe muchie de cuțit în ambele seturi jucate. Cu un break făcut în ghemul 7 Horia și Jean-Julien păreau desprinși în câștigători ai primului set. Lucrurile nu au stat așa, în ghemul 10 britanicii reușind un break la 0. După rebreak-ul perechii româno-olandeze, britanicii reușesc încă un break alb și se intră în tiebreak, controlat de primii și adjudecat la 3.

Setul secund a avut o derulare liniară, fără break, și s-a intrat și de această dată în tiebreak. La 6-5 în favoarea lor, britanicii au șansa de a readuce egalitatea la seturi, dar nu reușesc să închidă, la fel ca și la 7-6. Este rândul, apoi, ca perechea Tecău – Rojer să aibă minge de set și meci la 8-7, însă o ratează, dar pun capăt meciului cu 10-8.

Cei doi vor întâlni mâine în semifinale perechea Jamie Murray (Marea Britanie) – John Peers (Australia). În cealaltă semifinală se vor întâlni polonezii Mariusz Fyrstenberg – Marcin Matkowski și perechea formată din Denis Istomin (Uzbekistan) – Lukas Rosol (Cehia).

 

Rezultatele de astăzi au fost următoarele:

Simplu, sferturi de finală

Lukas Rosol (CZE) – Gilles Simon (FRA) [4]  7-6 6-2

Robin Haase (NED) – Denis Istomin (UZB)  3-6 6-1 6-3

Gael Monfils (FRA) [3] – [Paul-Henri Mathieu (FRA)  3-6 7-6 6-2

[WC] Grigor Dimitrov (BUL) [1] – Sergiy Stakhovsky (UKR)  6-3 6-4

 

Dublu, sferturi de finală

Jean-Julien Rojer (NED)/Horia Tecau (ROU) [1] – Colin Fleming (GBR)/Ross Hutchins (GBR)  7-6 7-6

Denis Istomin (UZB)/Lukas Rosol (CZE) – Eric BUTORAC (USA)/Raven KLAASEN (RSA) [2]  6-3 3-6 10-5

Alte știri din Tenis de câmp