Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Tade, al doilea străin golgheter în Liga 1Mircea Rosca / SportPictures.eu
02 Iun 2015

Tade, al doilea străin golgheter în Liga 1

Pentru a doua oară în istoria Ligii 1, cel mai bun marcator la finalul unui sezon este un jucător străin, Gregory Tade. Precedentul a fost creat în ediția 2011-2012, în care s-a impus brazilianul Wesley.

Atacantul CFR-ului a marcat 18 goluri și i-a întrecut astfel şi pe Mihai Roman (Pandurii, 16 goluri) şi Bogdan Mitrea (Viitorul, 14 goluri).

Cele 18 goluri au fost marcate astfel: 6 din penalty, iar două din şuturi expediate din afara careului. 13 dintre goluri au fost înscrise cu piciorul drept, două cu stângul și alte trei goluri cu capul.

Gregory Tade este al doilea golgheter dat de CFR Cluj, întâiul fiind Mihai Adam (23 goluri), cel care s-a impus în ediția 1973-1974 în faţa lui Dudu Georgescu (21 goluri), golgheterul all-time al Ligii 1 aflându-se atunci la primul sezon în tricoul "câinilor roşii".

Trebuie amintit şi faptul că atacantul francez a fost singurul fotbalist al acestei ediții care a punctat în cinci etape la rând (etapele 4-8).

 

sursa: lpf.ro

Alte știri din Liga 1