Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Surprize, surprizeSportPictures.eu
06 Mar 2014

Surprize, surprize

Miercuri, 5 martie, a început la Ploieşti turneul Cupei României  la handbal masculin, competiţie ce are un nou format începând din acest an, noutatea constând în accederea în această fază a 4 echipe din eşalonul secund venite din preliminarii: Ştiinţa Municipal Dedeman 2 Bacău, HC Victoria Bucureşti, HC Vaslui şi CSM Călăraşi.

În prima zi de întrecere, cea a optimilor, s-au calificat mai departe favoritele, cu două excepţii: HCM Baia Mare a învins pe HC Odorhei şi HC Vaslui, echipă din eşalonul secund a trecut la pas de CS Caraş Severin. Partidele acestei zile s-au desfăşurat în două locaţii, la Ploieşti şi la Brazi, rezultatele înregistrate fiind următoarele:

 

Ştiinţa Bacău-Ştiinţa Bacău 2 42-33 (la pauză 24-12)

Steaua Bucureşti-Victoria Bucureşti 39-17 (la pauză 13-9)

CSU Suceava-Potaissa Turda 30-32 (la pauză 12-15)

CS Caraş Severin-HC Vaslui 17-34 (la pauză 6-16)!

CSM Călăraşi-CSM Bucureşti 33-37 (la pauză 19-17)

Poli Timişoara-Dinamo Bucureşti 24-29 (la pauză 9-13)

HC Odorhei-HCM Baia Mare 27-29 (la pauză 15-15)

HCM Constanţa-Energia Tg.Jiu 42-31 (la pauză 20-18)

 

Meciul vedetă a adus în prim plan deţinătoarea Cupei, HCM Constanţa, lider detaşat şi în Liga Naţionala, şi echipa aflată în acest moment pe locul 4, Energia Tg.Jiu. Gorjenii au început curajos şi au condus chiar şi la 3 goluri (16-13 în minutul 24) însă constănţenii au echilibrat şi până la pauză au întors rezultatul, după 30 de minute conducând cu 20-18. În partea a doua campionii au apăsat pe pedala de acceleraţie şi in 7 minute s-au desprins la 27-20, fără a mai lăsa adversarilor şanse până la finalul partidei, pe care au câştigat-o cu un zdrobitor 42-31, onorându-şi astfel statutul de favoriţi.  

 

Un meci foarte echilibrat a fost cel dintre HC Odorhei (locul 6 in Liga Naţională) şi HCM Minaur Baia Mare (locul 9). După o primă repriză încheiată la egalitate (15-15), ambele echipe s-au aflat pe rând la conducere în partea secunda, finalul aparţinând băimărenilor care au înclinat balanţa în favoarea lor câştigând partida cu 29-27, producând astfel prima surpriză a acestei competiţii.

 

A doua surpriză a venit din eşalonul doi, HC Vaslui umilind pur şi simplu ocupanta locului 8 in prima ligă, CS Caraş Severin Reşita. Reşiţenii se considerau norocoşi că joacă în competiţia KO cu o echipă de ligă secundă însă pe teren rolurile au fost inversate, elevii lui Omer fiind surprinşi de trupa din Vaslui, care s-a detaşat incredibil pe tabelă încă din prima repriză, una câştigată cu zece puncte diferenţă de către echipa de Divizia A: 6-16. Ceea ce părea un vis urât în prima parte, s-a transformat într-un adevărat coşmar în cea de a doua, echipa din Liga Naţională fiind incapabilă de replică şi pierzând cu un 17-34 de poveste!

 

În sferturi, programate joi, 6 martie, se vor întâlni formaţiile:

Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău – Dinamo (ora 14.00, Sala Olimpia – Digi Sport 2)
Steaua – CSM Bucureşti (ora 16.00, Sala Olimpia – Digi Sport 2)
HCM Constanţa – Potaissa Turda (ora 18.00, Sala Olimpia – Digi Sport 2)
HC Vaslui – HCM Minaur Baia Mare (ora 20.00, Sala Olimpia – Digi Sport 3)

 

Semifinalele se vor desfăşura sâmbătă 8 martie iar finala  va avea loc a doua zi, duminică 9 martie.

Alte știri din Handbal