Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Surpriză la BotoșaniIonuț Tabultoc / Mediafax Foto
10 Aug 2014

Surpriză la Botoșani

După victoria de orgoliu de la Liberec, Astra a pierdut primul meci în această ediție de campionat în deplasarea de la Botoșani. Veniți direct din Cehia, giurgiuvenii au pornit, așa cum era și de așteptat, cu o garnitură de start ușor modificată față de cea de joi seară.

Primele semne au fost pozitive pentru ei, Takayuki Seto semnând o ocazie bună la jumătatea primei reprize printr-o lovitură de cap ce a trimis balonul puțin pe lângă spațiul porții lui Curileac. Budescu este și el aproape de deschiderea scorului în minutul 36 când a executat o lovitură liberă ce a trecut puțin în afara cadrului porții botoșenene. De cealaltă parte, Codoban și Batin au fost mai dinamici în ofensivă, dar eforturile lor nu s-au ridicat la nivelul adversarilor lor.

După pauză Budescu are prima ocazie notabilă, dar pătrunderea sa se finalizează cu un șut peste poartă. După numai trei minute, în minutul 60, Batin ridică tensiunea în tribune cu un șut care l-a solicitat din plin pe Silviu Lung junior, care a reținut cu dificultate mingea. În minutul 68 FC Botoșani rămâne în 10 jucători după ce Ianc primește al doilea cartonaș galben și misiunea gazdelor se anunța dificilă, ținând cont de experiența superioară a adversarului. Astra ajunge, însă, mai greu decât se așteptau la poarta lui Curileac, cel mai aproape fiind Budescu în minutul 80 după centrarea bună a lui Bukari. În minutul 86 botoșenenii scapă pe contraatac prin Croitoru, care îl deschide pe stânga pe Batin. Intrat în careul astralilor, atacantul gazdelor își face mingea pe dreptul și în încercarea sa de a trimite la colțul lung balonul îl lovește în umăr pe Ben Youssef. Devierea îl surprinde pe Lung junior și tabela se modifică spre bucuria imensă a tribunei.

Se încheie FC Botoșani – Astra 1-0 (0-0), o victorie nesperată în inferioritate numerică ce aduce gazdelor primele puncte din campionat.

 

FC Botoșani (antrenor Leo Grozavu): Curileac - Ngadeu, Tincu, Oltean (min. 46 Martinus) - Patache, Vașvari, Danci, Acsinte - Batin, Codoban (min. 46 Ianc), Fulop (min. 71 Croitoru)

Astra (antrenor Daniel Isăilă): Lung jr - Vassileios (min. 77 Al. Ioniță II), Yahaya, Youssef, J. Morais - Cristescu, Takayuki - Enache (min. 62 L. Rus), Budescu, Amorim - Bukari (min. 82 Fatai)

Alte știri din Fotbal