Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Superliga: UTA învinge o FCSB fără vigoare în atac și cu o defensivă inconsistentăCiprian Petcut / SportPictures.eu
05 Mar 2023

Superliga: UTA învinge o FCSB fără vigoare în atac și cu o defensivă inconsistentă

UTA învinge FCSB în „runda surprizelor” și urcă de pe penultima poziție a clasamentului.

Înfrângerile suferite de Farul și Rapid au fost acompaniate de cea suferită de vicecampioană pe arena „Francisc Neuman”. Jocul a avut un debut pozitiv din partea oaspeților conduși de pe banca tehnică de Lucian Filip după demisia lui Leonard Strizu, cu o dominare teritorială, dar fără ocazii de gol. La prima ieșire mai consistentă din defensivă, arădenii au primit cadou un autogol al lui Tamm în minutul 14, fundașul estonian trimițând din cădere în propria poartă în încercarea de a respinge în corner centrarea lui Otele în fața porții. Florinel Coman a echilibrat tabela la numai patru minute distanță cu o execuție frumoasă, șut din prima de la marginea careului ce a plasat balonul aproape de vinclul de la colțul lung, și se părea că lucrurile revin la normal pentru FCSB. Ratările, însă, i-au privat pe roș-albaștri de preluarea conducerii. Roger a îndepărtat în ultima clipă din fața lui Miculescu un balon centrat de Olaru (min. 26), iar Abeid a degajat din fața lui Edjouma mingea trimisă de Coman (min. 41). La cealaltă poartă Târnovanu are ceva de  lucru în minutele 41 și 42 la șuturile lui Pop, Milosevic și Ubbink, iar în minutele de prelungiri Miculescu ratează cea mai mare ocazie a oaspeților, lovitură de cap din 7 metri din centrarea lui Radunovic, dar Kucher a respins balonul trimis pe direcția sa.

Balanța începe să se încline în favoarea arădenilor în partea a doua a jocului odată cu golul lui Postolachi din minutul 64. Vârful de atac introdus în teren de Laszlo Balint cu câteva minute mai înainte a profitat de o pasă perfectă trimisă în adâncime de Batha și l-a executat pe Târnovanu cu un șut din colțul careului mic. Fără a lega ceva consistent în atac în lipsa lui Compagno, suspendat, și Omrani, accidentat, FCSB primește și golul 3 în minutul 78. Un balon trimis de Rareș Pop în careul mic este ignorat de Tamm, aflat la cel mai slab meci al său în tricoul FCSB, și Ubbink îndeplinește o formalitate stabilind scorul final.

UTA învinge cu 3-1 și face 27 de puncte cu care urcă pe locul 14, iar FCSB rămâne cu 54 de puncte pe locul 3.

 

UTA - FCSB 3-1 (1-1)

Au marcat: Tamm (min. 14 aut.), Postolachi (min. 64), Ubbink (min. 78)/Fl. Coman (min. 18)

UTA (antrenor Laszlo Balint): Kucher - Batha, Erico, Benga (min. 45 P. Anton), Aly Abeid - Ubbink (min. 84 Stahl), Cascini, Roger - R. Pop (min. 84 Paşcălău), Milosevic (min. 84 Barbosa), Otele (min. 57 Postolachi)

FCSB (antrenor Lucian Filip): Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Olaru (min. 83 Radaslavescu), Şut (min. 90 Ov. Popescu), Edjouma (min. 46 Cordea) - Miculescu, Fl. Coman, Oct. Popescu

Alte știri din Liga 1