Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Superliga: Rapid subordonează FCSB pe Arena NaționalăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
27 Mai 2023

Superliga: Rapid subordonează FCSB pe Arena Națională

Rapid egalează cea mai categorică victorie obținută în fața celor de la FCSB la capătul unui joc pe Arena Națională în care roș-albaștrii păreau că resimt încă efectele înfrângerii de săptămâna trecută ce i-a eliminat din lupta pentru titlu.

Cu o linie de fund remaniată după plecarea lui Tamm și Cristea și foarte probabila plecare a lui Sorescu, FCSB a început jocul decuplată de la miza unui derby de la care suporterii ambelor formații își doresc întotdeauna mai mult. La rândul său fără golgheterul Dugandzic și fără Ioniță în teren, Rapid a profitat de desincronizările și spațiile din defensiva gazdelor și la jumătatea primei reprize conducea cu un neverosimil 3-0. Luckassen a deschis scorul în minutul 7 după o pasă filtrantă primită în careu de la Papeau și un șut din prima ce l-a învins pe Târnovanu, apoi Pănoiu, cu un șut de la 20 de metri deviat de Iacob, a dus scorul la 2-0 în minutul 17. Iacob și-a trecut la rândul său numele pe lista marcatorilor în minutul 26 cu o reluare cu capul din careul mic după o recentrare din corner a lui Luckassen și FCSB părea că se scufundă.

Schimbările făcute la pauză au revigorat ofensiva roș-albastră și în minutul 58 Octavian Popescu l-a învins pe Drăghia cu un șut lobat la colțul lung trimis din marginea careului de 16 metri, părând că există premizele unei reveniri pe tabelă. Cu toate acestea, Tavi comite un fault ca în curtea școlii în minutul 63 și vede direct cartonașul roșu din partea arbitrului Sebastian Colțescu. Rămași în 10, FCSB mai încasează două goluri din partea lui Funsho în minutele 68 și 79. Prima reușită a venit în urma unei pase în adâncime trimisă de Iacob și un șut pe lângă Târnovanu, iar cel de-al doilea după o reluare simplă a unei centrări trimise dfe pe partea dreaptă de Onea.

Rapid se impune cu 5-1 și termină play-off-ul pe locul 5 cu 38 de puncte, iar FCSB rămâne vicecampioană după ce încheie cu 46 de puncte.

 

FCSB - Rapid București 1-5 (0-3)

Au marcat: Oct. Popescu (min. 58)/Luckassen (min. 7), Pănoiu (min. 17), Iacob (min. 26), Funsho (min. 68 și 79)

FCSB (antrenor Elias Charalambous): Târnovanu – Pantea (min. 46 V. Creţu), Dawa (min. 46 Ov. Popescu), Haruţ, Radunovic – Olaru (min. 73 Nikolov), Ad. Şut, Radaslavescu (min. 46 Oct. Popescu) – Miculescu (min. 46 Omrani), Compagno, Fl. Coman

Rapid București (antrenor Adrian Mutu): Drăghia (min. 86 G. Ungureanu) - Onea, Săpunaru, Iacob, Fl. Ştefan - Kait, Al. Albu, Papeau (min. 55 C. Ignat) – Pănoiu (min. 74 Sefer), Lukassen (min. 74 Al. Stan), Funsho (min. 86 Al. Crivac)

Alte știri din Liga 1