Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Superliga: Petrolul întoarce rezultatul și trece pe primul loc în play-outRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
05 Mai 2023

Superliga: Petrolul întoarce rezultatul și trece pe primul loc în play-out

Chindia Târgoviște a început perfect partida de la Ploiești cu Petrolul, una în care a jucat rolul de gazdă, dar a încheiat-o cu bărbia în piept și cu șanse reduse de a se salva de la baraj.

Popadiuc a deschis scorul în minutul 5 după o gafă a lui Doua de care a profitat Neguț, iar balonul a ajuns la el la limita careului și a finalizat cu un șut la colțul lung. Doua își spală din păcate în minutul 14 când a respins de pe linia porții lovitura de cap trimisă de Daniel Popa după un corner, iar până la pauză ploieștenii au o singură fază mai periculoasă la poarta adversă în primul minut de prelungiri când Budescu bate o lovitură liberă, Căbuz iese greșit dintre buturi, însă revine și prinde balonul.

Partea a doua a jocului începe cu o bară a lui Corinus (min. 47), apoi în minutul 50 Diomande restabilește egalitatea după un șut din afara careului ce sare din gazon, îl lovește în față pe Căbuz și intră în poartă. Un gol stupid, care nu a turnat plumb în picioarele târgoviștenilor. În minutul 58 Daniel Popa scapă singur spre poarta lui Vâlceanu și îl învinge cu un șut în cros, dar golul a fost anulat pentru un ofsaid la Sergiu Buș, cel care a intervenit în derularea fazei făcând paravan în fața unui adversar ce îl talona pe Popa. Ploieștenii revin în atac și după o bară a lui Irobiso (min. 66), Grozav îl învinge și el pe Căbuz cu ajutorul gazonului în minutul 77, șutul său din afara careului prinzând un smoc de iarbă pentru a sări mai mult decât normal. Forcing-ul de final al târgoviștenilor nu a mai dat roade și Petrolul învinge cu 2-1.

Cu 34 de puncte, ploieștenii trec pe primul loc în play-out, în timp ce Chindia își face calcule pentru ultimele două etape cu o zestre de 22 de puncte ce o plasează pe locul 13.

 

Chindia Târgoviște - Petrolul Ploiești 1-2 (1-0)

Au marcat: Popadiuc (min. 5)/Diomande (min. 50), Grozav (min. 77)

Chindia Târgoviște (antrenor Anton Petrea): Căbuz - Căpușă, Celea, Corinus, Ad. Ioniță (min. 70 A. Șerban) - Dulca, Akhmatov - Popadiuc, D. Popa, Neguț (min. 46 Dumitrașcu) - Buș (min. 70 Cooper)

Petrolul Ploiești (antrenor Florin Pîrvu): Vâlceanu - Papp, Meijers, R. Grigore - Doua (min. 68 Borța), Purtic (min. 46 Diomande), Seto, Grozav, Țicu - Irobiso (min. 90+1 L. Dumitriu), Budescu (min. 69 R. Moldoveanu)

Alte știri din Liga 1