Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Superliga: Oltenii se distanțează la vârful play-out-uluiCatalin Ciupureanu / SportPictures.eu
28 Apr 2023

Superliga: Oltenii se distanțează la vârful play-out-ului

FC U Craiova o învinge la limită pe Chindia Târgoviște după un meci în care a ratat și un penalty.

Constrânși de situația din clasament, târgoviștenii au venit pe „Ion Oblemenco” cu gândul să obțină măcar un punct care să îi mențină aproape de locurile de salvare și au avut primele ocazii ale meciului. După un șut al lui Perianu (min. 29) ce nu a prins cadrul porții apărate de Gurău, Dumitrașcu (min. 34) cadrează primul șut pe poartă al meciului, execuția sa cu efect din afara careului fiind însă pe direcția goalkeeper-ului gazdelor, care a reținut fără probleme. Gazdele au replicat pe final de repriză prin două faze importante petrecute în același minut 45. În prima Albu a avut un șut respins din fața porții goale de către Celea, iar în cea de-a doua Baeten a trimis în plasă din voleu de la 14 metri și a deschis scorul.

După pauză Baeten este aproape de golul 2 în minutul 48, dar Vorobjovas îi blochează șutul din colțul careului mic, apoi în minutul 62 Celea parează cu mâna din cădere în propriul careu balonul șutat de Chițu și arbitrul Iulian Călin dictează penalty. Albu execută slab, pe jos și Căbuz reține balonul, iar speranțele celor de la Chindia renasc. Popa are în gheată golul egalării în minutul 73, dar ratează execuția unui voleu din zona punctului cu var, apoi în minutul următor Baeten șutează din afara careului, dar balonul ușor deviat trece peste transversală.

Partida se încheie cu un șut din lovitură liberă trimis de Mascarenhas pe direcția lui Căbuz și FC U Craiova câștigă cu 1-0. Oltenii fac 31 de puncte și se distanțează în vârful ierarhiei play-out-ului, în timp ce Chindia rămâne cu 22 de puncte pe locul 13.

 

FC U Craiova - Chindia Târgoviște 1-0 (1-0)

A marcat: Baeten (min. 45)

FC U Craiova (antrenor Nicolo Napoli): Gurău - R. Negru, Duarte, Danny Henriques, Mascarenhas – Asamoah (min. 72 Piccolomo), D. Albu – Baeten (min. 79 G. Ganea), Bauza, Van Durmen (min. 68 Bahassa) - A. Chiţu (min. 79 Huyghbaert)

Chindia Târgoviște (antrenor Anton Petrea): Căbuz - Căpuşă, Celea, Corinus, Boldor (min. 38 C. Dinu) - Perianu, Vorobjovas (min. 60 S. Buş) - Neguţ (min. 83 A. Şerban), Popadiuc, D. Dumitraşcu - D. Popa

Alte știri din Liga 1