Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Superliga: Oltenii revin și răpun Rapidul pe „Ion Oblemenco”Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
16 Apr 2023

Superliga: Oltenii revin și răpun Rapidul pe „Ion Oblemenco”

Universitatea Craiova a dispus cu 3-1 de Rapid într-o partidă pe care a dominat-o copios.

Giuleștenii au suferit din nou ca exprimare, poate și din cauza faptului că arbitrul Radu Petrescu l-a eliminat pe Costache pentru două cartonașe galbene în minutele 7 și 14. Chiar dacă evoluau în 10, elevii lui Adrian Mutu au primit o șansă nesperată după o jumătate de oră de joc atunci când Alexandru Crețu a comis un henț clar în propriul careu și Radu Petrescu a dictat penalty. Dugandzic a executat perfect și din minutul 31 Rapid conducea nesperat pe tabelă, însă golul primit nu a făcut decât să mărească presiunea la poarta lui Horațiu Moldovan. Dacă o construcție elaborată a fazelor nu a dat rezultate, o inițiativă individuală și o execuție de excepție au adus egalarea. Aflat în flancul drept, Cîmpanu a văzut o zonă liberă în care poate acționa, a pătruns spre colțul careului de 16 metri și a șutat cu efect la colțul lung, balonul lovind plasa laterală. După egalarea din minutul 38, oltenii puteau rămâne la rândul lor în 10 în minutele de prelungiri. O intrare a lui Baiaram asupra lui Albu a fost taxată inițial de Radu Petrescu cu cartonașul roșu, însă după consultarea sistemului VAR „centralul” a revenit asupra deciziei și i-a acordat olteanului cartonașul galben.

Presiunea la poarta lui Moldovan crește constant în repriza secundă și după un șut al lui Ndong (min. 61) respins în lateral de portarul oaspeților și un reflex de zile mari al acestuia la devierea din fața careului mic a lui Raul Silva (min. 62), Markovic marchează golul descătușării în minutul 82. Un șut din interiorul careului trimis la firul ierbii de Crețu și respins în lateral de Moldovan aduce balonul în colțul careului mic la atacantul gazdelor, care a pus latul și l-a învins pentru a doua oară pe goalkeeper-ul oaspeților. Dugandzic este aproape de egalare în minutul 87 cu un șut din unghi respins de Popescu de la colțul scurt, apoi în al doilea minut de prelungiri Roguljic stabilește scorul final și parafează victoria oltenilor. O minge furată de Ivan lui Crepulja la centrul terenului îi lasă atacantului gazdelor câmp de acțiune, acesta pătrunde în careul giuleștenilor și pasează în lateral pentru Roguljic, care îl fentează din corp pe Albu și trimite simplu în plasă la colțul scurt.

Aceasta a fost istoria primei victorii a Universității Craiova în această ediție de play-off, cele trei puncte obținute ridicându-i pe elevii lui Eugen Neagoe la cota 32, însă nu îi pot muta de pe locul 4. Rapid rămâne cu 28 de puncte și pe fundal se aude corul contestatarilor lui Adrian Mutu înaintea derby-ului din Giulești cu FCSB.

 

Universitatea Craiova - Rapid București 3-1 (1-1)

Au marcat: Cîmpanu (min. 38), Markovic (min. 82), Roguljic (min. 90+2)/Dugandzic (min. 31 pen.)

Universitatea Craiova (antrenor Eugen Neagoe): L. Popescu - Şt. Vlădoiu (min. 58 Căpăţână), Zajkov, Raul Silva, Ndong - Al. Creţu, Al. Mateiu (min. 46 Screciu) – Cîmpanu (min. 74 Roguljic), Baiaram (min. 46 Markovic), A. Ivan – Koljic (min. 87 Badelj)

Rapid București (antrenor Adrian Mutu): H. Moldovan - Onea, Săpunaru, D. Grigore, Junior Morais - Al. Albu, Crepulja, Pănoiu (min. 60 Papeau) - Sefer, Dugandzic, V. Costache

Alte știri din Liga 1