Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Superliga: Farul deraiază Rapidul la OvidiuRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
06 Mai 2023

Superliga: Farul deraiază Rapidul la Ovidiu

Farul arată ca o merituoasă campioană după prestația impresionantă la Ovidiu în fața celor de la Rapid.

Elevii lui Gică Hagi și-au spulberat adversarii cu patru goluri înscrise până la pauză și le-au arătat giuleștenilor că pretențiile lor la titlu au venit prea devreme, la prima participare în play-off.

Meciul a început abrupt, cu un penalty dictat de arbitrul Cătălin Popa la prima acțiune de atac a gazdelor. Era secunda 26 când „centralul” a arătat punctul cu var după un contact în careu între Horațiu Moldovan și Mazilu, decizie confirmată de VAR, iar Alibec a transformat și a schimbat pentru prima dată tabela. Băluță a punctat apoi în două rânduri în minutele 23 și 27, prima dată cu un șut plasat exact pe lângă bara din stânga lui Moldovan trimis cu efect de la 18 metri, iar la cea de-a doua reușită a reluat simplu din careul mic un balon respins de portarul Rapidului de pe linia porții în urma unei lovituri de cap a lui Alibec. După un șut sănătos în transversală într-o fază derulată înaintea golului 2, șeptarul Farului a făcut și el dubla până la pauză, în minutul 45 profitând de o eroare a lui Săpunaru, o încercare de preluare nereușită la o degajare a lui Aioani. Scăpat singur cu Moldovan, Alibec face 4-0, un scor neverosimil pentru pauza partidei.

Neavând ce pierde, giuleștenii încearcă să diminueze diferența în partea a doua a jocului și Săpunaru reușește să înscrie în minutul 58 cu o reluare cu capul după o lovitură de colț executată de Pănoiu. Momentul important pentru Rapid a fost anulat cu o reacție de mare jucător a lui Alibec. În minutul 61 șeptarul își completează hattrick-ul cu o execuție de generic: pasă lugă a lui Grameni ce îl găsește perfect în spatele fundașilor adverși, la limita careului de 16 metri, o preluare pe piept și un voleu ucigător cu piciorul stâng. A venit apoi rândul lui Louis Munteanu să iasă la rampă: în minutul 74 îl execută pe Moldovan cu un șut în cros ce a lovit plasa laterală, iar în minutul 77 reia din 6 metri o centrare perfectă a lui Sîrbu de pe flancul drept. Până la final Dugandzic transformă în minutul 86 un penalty acordat ca urmare a unui henț făcut de Boli și scorul final este 7-2 pentru marinari.

Farul face 46 de puncte și mărește la 6 puncte avansul față de FCSB, în timp ce Rapid rămâne cu 34 de puncte pe locul 5.

 

FC Farul Constanța - Rapid București  7-2 (4-0)

Au marcat: Alibec (min. 3 pen., 45 și 61), Băluță (min. 23 și 27), L. Munteanu (min. 74 și 77)/Săpunaru (min. 59), Dugandzic (min. 86 pen.)

FC Farul Constanța (antrenor Gheorghe Hagi): Aioani - D. Kiki, Larie (min. 56 K. Boli), Artean, Borza (min. 68 Sîrbu) - T. Băluţă (min. 45 Doukoure), Nedelcu, Grameni – Alibec (min. 68 E. Sali), L. Munteanu, Mazilu (min. 68 Mateus Criciuma)

Rapid București (antrenor Adrian Mutu): H. Moldovan - R. Onea, Săpunaru, D. Grigore, Junior Morais - Kait, Al. Albu (min. 79 P. Iacob), Al. Ioniţă II (min. 29 Emmers) – Sefer (min. 46 Pănoiu), Dugandzic, Funsho

Alte știri din Liga 1