Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Superliga: FC Voluntari învinge la limită pe FC U CraiovaGheorghe Fluster / SportPictures.eu
16 Sep 2022

Superliga: FC Voluntari învinge la limită pe FC U Craiova

La o lună și jumătate de la ultimul succes, repurtat tot pe teren propriu, FC Voluntari a învins FC U Craiova pe arena „Anghel Iordănescu” și acumulează 12 puncte îndepărtându-se de zona fierbinte a clasamentului.

Cu spectacolul, însă, a fost responsabilă în această seară formația olteană, care a avut o serie de ocazii importante. Ilfovenii au deschis lista șanselor de gol în minutul 6 cu șutul la colțul lung trimis de Aliji de la limita careului, dar balonul a trecut puțin peste vinclul din stânga lui Robert Popa. La cealaltă poartă, Mihai Popa scapă cu fața curată în minutul 18 după lansarea în adâncime a lui Sidibe și un șut al acestuia la firul ierbii care a trecut destul de mult pe lângă poartă, apoi cinci minute mai târziu este rândul lui Bauza să-l ierte pe portarul gazdelor cu un șut ratat din poziție ideală, din 8 metri. După o perioadă de acalmie, în ultimul minut al timpului regulamentar Droppa a înscris unicul gol al partidei. O fază prelungită în careul oltenilor a adus o recentrare cu capul a lui Armaș pentru Droppa, care într-o primă instanță trimite din unghi și Popa a parat, apoi pe respingere a șutat din nou și balonul a fost respins de dincolo de linia porții de Negru. Într-o primă instanță arbitrul Adrian Cojocaru a lăsat jocul să continue, dar în urma semnalizării asistentului a indicat centrul terenului.

Golul primit înainte de pauză i-a obligat pe olteni să iasă în atac în partea a doua a jocului și Bauza ratează o nouă șansă mare de gol în minutul 57. O pasă lobată trimisă de Asamoah peste defensiva gazdelor l-a lăsat pe argentinian singur cu Mihai Popa, dar acesta i-a blocat șutul din unghi. Portarul gazdelor are din nou o intervenție reușită trei minute mai târziu la șutul lui Bahassa, fiind salvat apoi de Droppa cu o respingere de pe linia porții a balonului reluat de Duarte. După un șut din afara careului trimis pe lângă poarta ilfovenilor în minutul 65, în minutul 71 Ricardo Grigore a comis un fault asupra lui Rață în propriul careu și i-a oferit „centralului” Adrian Cojocaru toate argumentele pentru a indica punctul cu var. Din păcate pentru gazde, execuția lui Florea a trimis balonul în transversală și ilfovenii irosesc oportunitatea de a avea un final de meci mai liniștit. Până la final mai notăm o ratare imensă a lui Marcelo Lopes în ultimele secunde ale prelungirilor, fiind blocat de Robert Popa în zona punctului cu var după ce pasa lui Rață l-a lăsat singur cu portarul oaspeților.

FC Voluntari staționează pe locul 12, dar se distanțează la 4 puncte de FCSB și va juca etapa viitoare pe „Ion Oblemenco” cu cealaltă formație din Bănie, în timp ce FC U Craiova rămâne cu 14 puncte pe locul 7 și are o nouă deplasare, de această dată aparent mai simplă, la Mioveni.

 

FC Voluntari - FC U Craiova 1-0 (1-0)

A marcat: Droppa (min. 45)

FC Voluntari (antrenor Liviu Ciobotariu): M. Popa – Ricardinho (min. 11 Droppa), Matricardi, Armaş – C. Costin, Meleke, Tavares (min. 78 Achim), Răduţ (min. 78 Marrone) – Damaşcan (min. 65 D. Florea), Nemec (min. 65 M. Lopes), Raţă

FC U Craiova (antrenor Marius Croitoru): R. Popa – Negru, Duarte, Papadopoulos, Van Durmen (min. 46 Marquet) – Asamoah (min. 89 Baeten), V. Achim – Sidibe, Bauza, Bahassa (min. 79 Chiţu) – Iancu (min. 3 Grigore, min. 79 Ganea)

Alte știri din Liga 1