Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Superliga: Două penalty-uri și un autogol decid derby-ul din BănieRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
18 Sep 2022

Superliga: Două penalty-uri și un autogol decid derby-ul din Bănie

Universitatea Craiova învinge FCSB pe „Ion Oblemenco” și roș-albaștrii rămân cu 8 puncte pe locul 14 înaintea pauzei datorate de meciurile echipei naționale.

Un meci cu miză emoțională pentru ambele formații, în special pentru gazdele care nu mai au în acest moment decât obiectivul de pe plan intern, a avut două părți distincte ca registru de exprimare. Primele 45 de minute au fost ceva mai clare în jocul ofensiv pentru ambele formații cu un plus pentru elevii lui Mirel Rădoi și în special pentru Markovic, care în minutul 30 a obținut un penalty în urma unei curse încheiată în careul oaspeților cu un fault al lui Tamm. Mitrea a transformat cu siguranță și i-a dus pe olteni în avantaj din minutul 32, un avantaj care i-a frustrat pe elevii lui Nicolae Dică după ce Compagno a ratat în două rânduri în startul meciului, în minutul 7 cu o lovitură de cap reținută de Lazar și în minutul 15 cu un șut fără vlagă trimis direct în brațele portarului gazdelor. Coman are și el un șut de la limita careului, dar fără intensitate și Lazar a reținut, iar în minutul 45+2 arbitrul Radu Petrescu dictează penalty pentru FCSB în urma unui contact dintre Bancu și Compagno. Italianul a transformat și a restabilit egalitatea, însă spectacolul a continuat până la pauză. În prelungirile prelungirilor Alexandru Crețu scapă din nou singur cu Târnovanu la fel ca în minutul 20 și la fel ca atunci, portarul a ieșit dintre buturi și l-a blocat pe mijlocașul gazdelor, iar în ultimele secunde Markovic reia cu capul în transversală în urma unui corner.

Partea a doua începe cu o fază de penalty în careul lui Lazar, Mitrea busculându-l pe Compagno, însă Radu Petrescu a lăsat jocul să continue, după care Miculescu încearcă șutul din afara careului fără a da emoții portarului gazdelor. Minutul 66 aduce faza care a înclinat definitiv balanța partidei, o fază absurdă în care balonul centrat de Alexandru Crețu a fost deviat în propria poartă de Oaidă, aflat în centrul careului. Șapte minute mai târziu Vali Crețu centrează perfect pentru Octavian Popescu la bara a doua, dar reluarea acestuia cu latul a trecut pe lângă poartă, în minutul 80 Vătăjelu lovește cu capul din plonjon și trimite peste transversală balonul centrat de Bancu, iar în minutul imediat următor Dawa reia cu capul din 6 metri pe lângă poartă irosind cea mai mare ocazie de gol a oaspeților.

După o repriză secundă mai puțin reușită, Universitatea Craiova câștigă cu 2-1 și cu 17 puncte urcă pe locul 4, în timp ce FCSB suferă în continuare și în următoarele două săptămâni își reglează mecanismul de joc pentru o lună octombrie de foc.

 

Universitatea Craiova - FCSB 2-1 (1-1)

Au marcat: Mitrea (min. 32 pen.), Oaidă (min. 66 aut.)/Compagno (min. 45+6 pen.)

Universitatea Craiova (antrenor Mirel Rădoi): Lazar - Papp, Raul Silva, Mitrea - Vătăjelu, Al. Creţu, Screciu (min. 90 Câmpanu), Ed. Florescu (min. 54 Căpăţână), N. Bancu - Nistor (min. 90 Mateiu) - Markovic (min. 77 Roguljic)

FCSB (antrenor Nicolae Dică): Târnovanu - V. Creţu, Dawa, Tamm, Radunovic - Olaru, Haruţ (min. 46 Miculescu), Oaidă (min. 86 Radaslavescu) - Cordea, Compagno, Fl. Coman (min. 46 Oct. Popescu)

Alte știri din Liga 1