Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Superliga: Campioana câștigă în Gruia un meci tensionat Flaviu Buboi / SportPictures.eu
02 Mar 2023

Superliga: Campioana câștigă în Gruia un meci tensionat

CFR Cluj a învins la limită UTA la capătul unei partide plină de momente de tensiune și durități, cu un gol anulat de VAR și un penalty ratat, ambele în contul gazdelor din Gruia.

Krasniqi a deschis scorul în minutul 15 cu un șut de la limita careului, apoi în minutul 21 arbitrul Lucian Rusandu a indicat punctul cu var în urma unui presupus contact între Maglica și Chindriș, dar reluările au arătat că cei doi nu s-au atins în duelul pentru balon. Deac a ratat, însă, trimițând pe lângă poartă și scorul pauzei a fost 1-0, deși clujenii au mai înscris o dată prin Janga, dar Rusandu a anulat reușita pentru un fault anterior în derularea fazei.

Imediat după pauză arădenii egalează prin Rareș Pop cu o reluare din apropierea colțului careului mic în urma unui șut blocat al lui Abeid. Era minutul 47 și clujenii au revenit în atac în căutarea golului victoriei. O fază fixă petrecută în minutul 63 i-a ajutat pe elevii lui Dan Petrescu să desfacă apărarea ermetică a oaspeților, Yuri apărând perfect printre fundașii adverși la o centrare bătută cu efect de Deac la limita careului mic. Situația putea bascula pe final de meci după ce Maglica a văzut direct cartonașul roșu pentru o intrare violentă cu talpa pe tibia lui Vukcevic, fundașul dreapta al arădenilor fiind nevoit să părăsească terenul accidentat. Cu toate că au beneficiat de superioritate numerică, arădenii nu au putut profita și, mai mult, puteau primi un al treilea gol în prelungirile partidei, dar reușita lui Petrila nu a fost trecută pe tabelă fiind anulată pentru ofsaid ca urmare a consultării sistemului VAR.

CFR Cluj se impune la limită și face 59 de puncte, în timp ce UTA rămâne cu doar 24 pe penultima poziție a clasamentului.

 

CFR Cluj - UTA 2-1 (1-0)

Au marcat: Krasniqi (min. 15), Yuri (min. 63)/R. Pop (min. 47)

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): R. Sava - Braun, Yuri, A. Burcă (min. 42 Kolinger), Camora – Deac (min. 90 Peteleu), Muhar, Cvek (min. 90 Hoban), Krasniqi (min. 90 Petrila) – Janga (min. 80 Ţîru), Maglica

UTA (antrenor Lazlo Balint): Kucher - Chindriş, Benga, Hoxhallari (min. 46 Otele) – Vukcevic (min. 71 Roger), Cascini (min. 71 Postolachi), P. Anton, Abeid - R. Pop (min. 84 Păşcălău), Milosevic, Willie Barbosa (min. 46 Ubbink)

Alte știri din Liga 1