Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Superliga: Budescu aduce victoria Petrolului cu un penalty tranformat în prelungiriRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
29 Apr 2023

Superliga: Budescu aduce victoria Petrolului cu un penalty tranformat în prelungiri

Petrolul o învinge dramatic la Ploiești pe FC Botoșani dintr-un penalty transformat de Budescu în prelungirile prelungirilor partidei.

Prima parte a jocului a fost una echilibrată, cu o formație oaspete care a dat tonul spectacolului cu o fază frumoasă în minutul 25, combinația dintre Țigănașu, Mailat și Florescu fiind încheiată de Mihai Roman II cu un șut în transversală. Pentru „găzari” Meijers reia cu capul puțin peste transversală în minutul 26, iar trei minute mai târziu Jefferson trage peste transversală din 8 metri după o respingere imprudentă a portarului Ducan. Mihai Roman II are o nouă ocazie în minutul 34, un șut din unghi parat de Vâlceanu, iar repriza s-a încheiat cu ratarea imensă din prelungiri a lui Takayuki, șut din centrul careului puțin pe lângă poartă după o pasă cu capul primită de la Grozav, care însă primise balonul în poziție de ofsaid.

Gazdele au prima mare ocazie a părții secunde în minutul 65 după o lovitură de colț la care Papp l-a presat pe portarul Ducan și încercarea acestuia de a boxa a trimis balonul în transversală, iar trei minute mai târziu Grozav scapă pe contraatac și șutează de la limita careului puțin pe lângă bara de la colțul scurt. În minutul 5 al prelungirilor partidei o gafă a lui Junior Pius le-a dat ocazia gazdelor să tranșeze soarta partidei. O intervenție cu piciorul sus la o centrare a lui Budescu în careul oaspeților a dus la un contact cu Papp, iar arbitrul Szabolcs Kovacs a dictat penalty după consultarea sistemului VAR. Budescu a transformat impecabil și a parafat în minutul 90+9 o victorie de la care mulți suporteri ai „găzarilor” își luaseră gândul.

Cu 31 de puncte Petrolul egalează pe FC U Craiova la vârful ierarhiei, în timp ce FC Botoșani rămâne pe locul 10 cu 27 de puncte.

 

Petrolul Ploiești - FC Botoșani 1-0 (0-0)

A marcat: Budescu (min. 90+9 pen.)

Petrolul Ploiești (antrenor Florin Pîrvu): Vâlceanu - Papp, Meijers, Mathaus - Borţa (min. 67 Budescu), Seto (min. 83 Purtic), Jefferson (min. 90 Diomande), Ţicu - Doua, Irobiso (min. 83 R. Moldoveanu), Grozav

FC Botoșani (antrenor Flavius Stoican): Ducan - Petro, Junior Pius, Şeroni (min. 59 Sadiku), Ţigănaşu - Dican – Dragu (min. 59 Pinson), Ed. Florescu (min. 88 Golofca), A. Ivanov (min. 59 Cioiu), Mailat - M. Roman II (min. 90+3 Sekou Camara)

Alte știri din Liga 1