Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
Superlative românești la GalațiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
10 Apr 2017

Superlative românești la Galați

Echipa națională de hochei pe gheață a României a câștigat grupa valorică IIA a Campionatului Mondial, competiție care a avut loc la Galați. Formația noastră a acumulat un total de 12 puncte, cu un golaveraj de 24-5, ceea ce reprezintă cea mai bună ofensivă, dar și cea mai bună apărare a competiției.

Tricolorii au promovat în grupa valorică IB a Campionatului Mondial. La nivel individual, statisticile au evidențiat evoluția mai multor jucători români. Directoratul competiției l-a ales pe Fodor Csanad, de exemplu, ca fiind cel mai bun atacant la Mondialul gălățean, în timp ce Roberto Gliga a fost votat drept cel mai bun jucător român al competiției, de către colectivul antrenorilor.

România a avut cel mai bun procentaj de penalti killing (inferiorități în care nu a primit gol), 94,44%. România a fost urmărită de 12930 de spectatori, medie de 2586 per meci, dominând de departe acest top. Meciul cu Spania, din ultima zi, a însemnat și un record al competiției, cu 3200 de spectatori prezenți în tribunele Patinoarului artificial ”Dunărea” din Galați.

Mihály Ede, cu cele 9 puncte acumulate (8 goluri și o pasă) a fost cel mai bun marcator, el fiind, în același timp, și golgeterul turneului. Roberto Gliga, cu 8 pase de gol, a fost cel mai bun asistent al Campionatului Mondial, grupa valorică IIA. Nagy Istvan, cu 5 puncte (un gol și 4 pase) a ocupat locul al treilea în topul celor mai ofensivi fundași.

Toke Zoltan a terminat turneul în fruntea ierarhiei portarilor, cu un procentaj de parade de 94,44% și cu o medie de goluri primite pe meci cifrată la 1.04.

Site-ul oficial al Federației Internaționale de Hochei pe Gheață, www.iihf.com, a alocat spații victoriei românești, vorbind în termeni laudativi despre prestația echipei naționale, dar și despre organizarea de la Galați

Alte știri din Hochei