Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Supercupa României: SCM Râmnicu Vâlcea câștigă după o finală-maratonSabin Malisevschi / SportPictures.eu
25 Aug 2018

Supercupa României: SCM Râmnicu Vâlcea câștigă după o finală-maraton

Un meci extraordinar între două forțe ale handbalului feminin românesc, una confirmată și una în devenire, a încheiat o zi plină în Polivalenta din Capitală. Campioana și deținătoarea Cupei României CSM București a pierdut la mare luptă, după patru reprize de prelungiri, lupta pentru Supercupă în care a întâlnit finalista Cupei SCM Râmnicu Vâlcea, o echipă în care s-a investit mult în intersezon.

Spre deosebire de ”tigroaice”, vâlcencele au avut și un program de meciuri de pregătire mai bine pus la punct, elevele lui Florentin Pera dovedind o mai mare omogenitate în joc și o formă fizică mai bună decât CSM București. Ele au fost cele care s-au instalat la cârma jocului după primul sfert de oră și cu trei minute înainte de pauză conduceau cu trei goluri, 12:9, diferență pe care au reușit să o mențină și după primele 10 minute ale reprizei secunde când tabela indica 16:13 în favoarea lor cu contribuția consistentă a lui Glibko, Da Silva, Vasileuskaya și Fraga Fernandez. ”Tigroaicele” au apăsat pe accelerație, Neagu și Lekic au mărit strocul și la intrarea în ultimul sfert de oră balanța s-a echilibrat, 16:16. S-a mers cap la cap și primele 60 de minute s-au terminat cu scorul de 21:21, echilibrul pe tabelă menținându-se pe parcursul a patru reprize de prelungiri. Vâlcencele au fost mai lucide în ultimele două minute și au făcut diferența prin golurile lui Glibko și Fraga Fernandez, scorul final fiind SCM Rm. Vâlcea – CSM București 33:31.

Golurile partidei au fost înscrise de Glibko – 11, Fraga Fernandez, Vasileuskaya, Petrovic – câte 4, Băcăoanu, Lopez – câte 3, Florica, Vieira – câte 2 pentru SCM Rm. Vâlcea, iar pentru ”tigroaice” Neagu – 12, Lekic – 7, Radicevic – 6, Lazovic – 3, Curea, Manea, Mehmedovic – câte un gol.

Alte știri din Handbal