Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
SuperLiga: Steaua se impune cu bonus ofensiv și-și consolidează poziția de liderRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
04 Sep 2021

SuperLiga: Steaua se impune cu bonus ofensiv și-și consolidează poziția de lider

Al doilea meci al etapei a IX-a din SuperLiga a avut loc pe Stadionul Ghencea, între CSA Steaua și SCM Timișoara, practic o reeditare a semifinalei din Cupa României disputată sâmbăta trecută. De această dată, roș-albaștrii au controlat meciul, impunându-se cu 29-10 (19-10), victorie cu bonus ofensiv, succes prin care își consolidează primul loc în clasamentul competiției.

CSA Steaua a început în forță meciul, punând presiune pe apărarea bănățenilor încă din primul minut de joc. Presingul militarilor s-a concretizat în minutul 8, când molul de margine a rulat foarte bine și a ajuns în terenul de țintă al oaspeților, Eseria Vueti culcând balonul pentru primul eseu al zilei. Ratu Taniela Maravunawasawasa a transformat și Steaua a preluat conducerea, 7-0. Timișoara încearcă să rămână în joc, construiește atac după atac și reușește să pună puncte pe tabelă, Florin Vlaicu transformând o penalitate, 7-3.

În următoarele 10 minute jocul este echilibrat, fiecare echipă încercând să găsească breșe în apărarea adversă. Roș-albaștrii greșesc, arbitrul Alexandru Ionescu dictează o penalitate, însă Vlaicu trimite balonul pe lângă buturi, iar scorul rămâne nemodificat. Mai prezenți în joc,gazdele mută ostilitățile în 22-ul timișorean, în urma unei grămezi, balonul scos bine de Florin Surugiu ajunge la Ratu Taniela care îl vede plasat bine pe Ngoni Chibuwe, acesta găsind breșa pentru a marca eseu la colț, 12-3. Oaspeții au o tresărire de orgoliu și două minute mai târziu (minutul 32), în urma unui mol de margine, pilierul Mosese Diego reușește și el un prim eseu, Vlaicu tranformă, iar Timișoara se apropie la doar 2 puncte, 12-10. Înainte de intrarea la vestiare pentru pauză, aripa stelistă Ionuț Dumitru face o cursă spectaculoasă, scăpând de mai multe placaje și se oprește în terenul de țintă, eseul lui fiind transformat de Maravunawasawasa, 19-10, scorul pauzei.

Repriza a doua aduce un joc fragmentat, lipsit de spectaculozitatea primei părți. Steaua mărește ecartul pe tabelă, după ce Maravunawasawasa transformă o nouă penalitate, 22-10. Până la jumatatea acestei parți, scorul a rămas neschimbat, ambele echipe punând presiune pe adversari, însă de fiecare dată apărarea a reușit să stopeze fiecare atac. În minutul 63, în urma unei acțiuni frumoase pornită din propriul 22, după mai multe pase succesive, Steaua ajunge în 22-ul advers, forțând marcarea celui de-al patrulea eseu. În urma unei tușe, molul de margine rulează bine câștigând metru cu metru de teren, Florin Surugiu deschide la Taniela Maravunawasawasa, care îi pasează lui Sioeli Lama, acesta vâzându-l pefect pe Chibuwe care reușește al doilea său eseu, 27-10. Maravunawasawasa transformă pentru 29-10. Până la finalul partidei, ambele echipe au șansa de a mai pune puncte pe tabelă, însă scorul rămâne nemodificat până la final. Steaua câștigă astfel cu bonus ofensiv și rămâne lider în SuperLiga.

În etapa următoare, Steaua se deplasează la Cluj, pentru a întâlni Universitatea, iar Timișoara primește vizita echipei Dinamo.

 

sursa: rugbyromania.ro

Alte știri din Rugby