Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
SuperLiga: SCM Timișoara urcă pe locul 3 după succesul de la ClujFlaviu Buboi / SportPictures.eu
18 Aug 2021

SuperLiga: SCM Timișoara urcă pe locul 3 după succesul de la Cluj

SCM Timișoara a câștigat meciul restant din etapa a VIII-a a SuperLigii de rugby, disputat astăzi la Cluj, impunându-se cu 33-10 (7-3) în fața Universității Cluj. Cu această victorie, bănățenii urcă pe locul 3 în clasamentul competiției, după  CSA Steaua și CSM Știința Baia Mare. Aceasta este cea de-a treia victorie consecutivă pentru elevii lui Valentin Calafeteanu de la reluarea competițiilor, la începutul lunii august.

Adversare pentru a doua oară în această lună, Timișoara câștigând meciul din Cupa României, cu 48-7, disputat tot pe Stadionul Iuliu Hațieganu, cele două echipe au oferit de această dată un joc mai echilibrat. Deși se confruntă cu numeroase probleme de lot, clujenii au avut un început bun de meci, rezistând atacurilor bănățenilor. Tot ei sunt și cei care pun primele puncte pe tabelă, în minutul 24 prin Ionuț Mazăre care transformă perfect o lovitură de pedeapsă, 3-0. Timișoara a continuat să atace și a marcat primul eseu al meciului, în urma unei pătrunderi spectaculoase a lui Manumua Tevita. Dănuț Jipa transformă și scorul devine 7-3 în minutul 31 pentru gazde. Deși până la intrarea la vestiare ambele echipe au mai avut posbilitatea de a mai pune uncte pe tabelă, scorul a rămas nemodificat, acesta fiind și rezultatul pauzei.

Oaspeții au început puternic repriza secundă și la doar câteva minute de la reluarea jocului, au reușit să marcheze încă un eseu, Sean Morell concretizează o acțiune frumoasă a pachetului de înaintare, iar Timișoara se desprinde la 12-3.  Un sfert de oră mai târziu, tot el găsește breșa în apărarea ardelenilor și își trece în cont a doua reușită. Florin Vlaicu transformă, iar bănățenii își consolidează avantajul, 19-3. În minutul 61, oaspeții rămân în inferioritate numerică după ce Lucian Mureșan vede cartonașul galben. Clujul profită de jucătorul în plus și reușește un eseu prin Paul Herman, transformat de Alexandru Harasim, 19-10.

Timișoara încheie meciul în forță, reușind să marcheze încă două eseuri, prin Andrei Rădoi (min. 76) și Tiqe Iliesa (min. 78), ambele transformate de Vlaicu, 33-10, scor final.

SuperLiga se va relua pe 4 septembrie cu etapa a IX-a ce programează partidele CSA Steaua – SCM Timișoara, ACS Tomitanii – U Cluj și CS Dinamo – CSM Știința Baia Mare.

 

sursa: rugbyromania.ro

Alte știri din Rugby