Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
SuperLiga CEC Bank a ajuns în faza semifinalelorPaul Ursachi / SportPictures.eu
18 Mai 2018

SuperLiga CEC Bank a ajuns în faza semifinalelor

După un sezon regulat extrem de disputat în care tabloul semifinalelor s-a conturat abia după ultima etapă, penultimul act al SuperLigii CEC Bank programează sâmbătă două dispute de foc pentru accesul în finală, Steaua București-Știința Baia Mare, respectiv CSM București-Timișoara Saracens, cele mai valoroase echipe ale momentului din primul eșalon valoric.

In 2015 tot aceste patru echipe ajungeau in careul de asi, atunci insa calitatea de gazda au avut-o Stiinta Baia Mare si Timisoara Saracens, atat zimbrii, cat si trupa de pe malurile Begai fructificandu-si atunci avantajul terenului propriu in detrimentul celor de la Steaua Bucuresti, respectiv CSM Bucuresti.De aceasta data gazde vor fi chiar perdantele de atunci care in sezonul la care faceam referire s-au duelat in finala mica, titlul de campioana revenind timisorenilor.

Prima semifinala, in ordine cronologica, se va disputa pe stadionul din Complexul Ghencea, Steaua Bucuresti-Stiinta Baia Mare fiind unul dintre duelurile clasice ale rugbyului romanesc. Indiferent de competitie sau faza a competitiei, intalnirea dintre ros-albastri si zimbri este un derby care cel putin in acest sezon a fost dominat de echipa condusa de pe banca tehnica de Danut Dumbrava. Astfel daca ne raportam la dubla din sezonul regulat a SuperLiii CEC Bank, Steaua Bucuresti s-a impus atat in tur, cat si in retur. In Ghencea a fost un adevarat spectacol, noua eseuri marcate in total si o faza de efect a lui Robert Neagu care a decis invingatoarea, in retur iesind la rampa tanarul Tudor Boldor cu un eseu si un dropgol, pentru ca militarii sa castige in premiera pe Arena Zimbrilor in actualul format al primului esalon valoric. Dintr-o alta pespectiva, a semifinalelor jucate in editiile SuperLigii CEC Bank, avantajul este al Stiintei Baia Mare, care a intalnit-o pe Steaua Bucuresti pana acum in penultimul act al competitiei de trei ori si s-a impus de fiecare data (2012, 2013, 2015), e drept beneficiind de avantajul terenului propriu gratie rezultatelor mai bune pe care le obtinuse atunci in sezonul regulat.

Pe Stadionul National Arcul de Triumf, CSM Bucuresti, ocupanta locului secund in sezonul regulat va primi vizita campioanei en-titre Timisoara Saracens, tigrii lui Eugen Apjok bifand dupa premiera castigarii primului trofeu din istoria clubului, Cupa Romaniei, o alta si anume prima semifinala jucata pe propriul teren in SuperLiga CEC Bank, si aceasta depasindu-i in clasament chiar pe timisoreni gratie unui bilant favorabil in partidele directe. Si pentru ca am facut referire la partidele directe, avantajul in editia 2017-2018 a celor de la CSM Bucuresti este evident.  Patru partide au disputat in total cele doua echipe, una impotriva celeilalte, cate doua in campionat, respectiv Cupa Romaniei succesul revenind de fiecare data tigrilor, dintre acestea trei consemnandu-se la Bucuresti si unul pe stadionul de pe malurile Begai. Daca in 2015 pe stadionul Gheorghe Rascanu, Timisoara Saracens castiga la scor una din semifinale, 34-10 impotriva CSM-ului, de atunci situatia s-a echilibrat, ba mai mult, campioana en-titre a cedat teren aflandu-se acum sub o presiune uriasa mai ales dupa ratarea celor trei obiective, Cupa Regelui, Cupa Romaniei, respectiv calificarea in Challenge Cup, ceea ce poate constitui un avantaj de partea bucurestenilor.

Semifinalele SuperLigii CEC Bank se vor disputa dupa urmatorul program:
19.05.2018, Ghencea: Steaua Bucuresti-Stiinta Baia Mare (ora 11:00) – in direct pe Telekom Sport 1
19.05.2018, Arcul de Trium: CSM Bucuresti-Timisoara Saracens (ora 17:00) – in direct pe Telekom Sport 3

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby