Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
SuperLiga CEC Bank: Zimbrii se impun în derbyul cu CSM BucureștiSabin Malisevschi / SportPictures.eu
21 Apr 2018

SuperLiga CEC Bank: Zimbrii se impun în derbyul cu CSM București

Stadionul Național Arcul de Triumf a fost gazda derbyului din etapa a 11-a contând pentru SuperLiga CEC Bank dintre CSM București și Știința Baia Mare. După o partidă extrem de disputată, cu un final incendiar, elevii lui George Sava s-au impus cu dcorul de 13-7, lupta la vârful clasamentului competiției fiind tot mai interesantă.

Inca din primele minute Stiinta Baia Mare s-a dovedit a fi ceva mai consistenta in joc si dupa ce Sioeli Lama nu a reusit sa recupereze un balon de urmarire trimis in 22-ul celor de la CSM Bucuresti , maramuresenii s-au apropiat pentru prima data mai periculos de terenul de tinta al gazdelor. Prima oportunitate pentru tigri a venit ceva mai tarziu insa Valentin Calafeteanu a irosit o tentativa de tinta, distanta fiind de aproximativ 40 de metri fata de butul advers. Stiinta Baia Mare a continuat sa aiba initiativa si Taniela Marawunawasawasa i-a readus pe baimareni in 22-ul gazdelor insa efortul lui Kamil Sobota si Nicolas Onutu i-a scos pe bucuresteni din presiune. Aceasta pentru putin timp insa pentru ca dupa un mol, acelasi Taniela Maravunawasawasa a deschis scorul concretizand o lovitura de pedeapsa. A urmat o patrundere periculoasa a lui Jone Nasalo oprita de efortul lui Stelian Burcea dupa care s-a evidentiat Nicolas Onutu a carui actiune a initiat o ofensiva totala din partea celor de la CSM Bucuresti fara ca rezultatul sa se modifice insa pana la pauza, dupa primele 40 de minute zimbrii avand avantaj de 3-0.

Repriza secunda a inceput cu doua incursiuni spectaculoase ale lui Sioeli Lama, respectiv  Nicolas Onutu, dar cei care aveau sa marcheze au fost din nou elevii lui George Sava. Desi lovitura de pedeapsa a fost acordata de la jumatatea terenului, Taniela Maravunawaswasa nu a ezitat sa incerce concretizarea in puncte si astfel scorul a devenit 6-0 in favoarea baimarenilor. Tot Stiinta Baia Mare a fost mai prezenta in joc si in momentele ce au urmat, actiunea lui Jone Nasolo ajutat de Iuri Natriashvili dand emotii bucurestenilor pentru ca putin mai tarziu tot georgianul sa duca balonul pana la limita terenului de tinta, finalizarea apartinand lui Constantin Pristavita. Taniela Maravunawasawasa a transformat reusita pilierului baimarean si scorul devenea 13-0. Finalul a fost dramatic. Mtya Dumani a vazut cartonasul galben si CSM Bucuresti a asediat practic terenul de tinta advers, defensiva zimbrilor aparandu-se eroic in fata inaintarii tigrilor pentru a mentine rezultatul, singura bresa fiind gasita de Tudorel Bratu, eseu transformat de Daniel Faasen, puncte care au stabilit si scorul final.

In ciuda infrangerii CSM Bucuresti a acumulat punctul bonus defensiv si se mentine pe pozitia secunda in clasament, in timp ce Stiinta Baia Mare a recuperat practic punctele pierdute pe propriul teren in confruntarea cu campioana en-titre, Timisoara Saracens.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby