Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
SuperLiga CEC Bank: Victorii ale gazdelor în prima etapăPaul Ursachi / SportPictures.eu
02 Sep 2019

SuperLiga CEC Bank: Victorii ale gazdelor în prima etapă

Conform calculelor hârtiei, gazdele au pornit ca favorite în cele trei partide ale etapei inaugurale din ediția 2019-2020 a SuperLigii CEC Bank, ele reușind să se impună, astfel că Timișoara Saracens, Știința Baia Mare și Steaua București și-au trecut în cont primele puncte, toate câte cinci, prin victoriile cu bonus ofensiv.

Cea mai echilibrata partida a etapei s-a disputat pe stadionul din Complexul Sportiv Ghencea acolo unde Gloria Buzau putea sa produca chiar surpriza. Buzoienii au condus cu 3-0, iar apoi cu 10-7 dupa prima repriza, pentru ca in partea secunda avantajul sa fie tot de partea lor, 17-14 pana in minutul 68 cand Steaua Bucuresti a revenit pentru ca la finalul celor 80 de minute sa se impuna cu rezultatul de 33-17. Eseria Vueti a batut de doua ori defensiva oaspetilor, cate o data reusind aceeasi performanta Alexandru Savin, Moyake Kuselo si Vasile Balan, dintre aceste reusite, trei fiind transformate de Daniel Plai, iar una de Florin Vlaicu. Pentru Gloria Buzau, Wilfred Bowers, omul meciului, a inscris un eseu, doua transformari si o lovitura de pedeapsa, iar Cristi Boboc un eseu.

Cea mai mare diferenta de scor s-a inregistrat in partida Timisoara Saracens - Universitatea Cluj, disputata pe stadionul Dan Paltinisanu. Banatenii s-au impus cu rezultatul de 54-18, dupa ce la pauza conduceau cu 35-10, asigurandu-si deja si punctul bonus ofensiv. Pentru Timisoara Sarcens, Manumua Tevita a marcat doua eseuri si sase eseuri, cate o incercare fiind reusita de Eugen Capatana, Valentin Poparlan, Vladut Popa, Jack Umaga, Luke Samoa si Hinckley Vaovasa, inca o transformare apartinand lui Danut Jipa. De partea clujenilor s-au consemnat eseurile lui Vlad Toma si Claudiu Grad, in timp ce Ovidiu Melniciuc a marcat dintr-o transformare si doua penalitati.

Campioana en-titre, Stiinta Baia Mare a debutat si ea in noul sezon al SuperLigii CEC Bank cu o victorie de cinci puncte, pe Arena Zimbrilor, elevii lui Eugen Apjok invingand cu 42-17 pe Tomitanii Constanta, echipa de la malul marii avand satisfactia de a inscrie trei eseuri pe terenul detinatorilor trofeului primului esalon valoric. La victoria zimbrilor si-au adus contributia Constantin Pristavita cu doua eseuri, David Feliuai, Cristi Chirica, Ovidiu Cojocaru si Sione Fakaosilea, toti cate o incercare, Taniela Maravunawasawasa patru transformari, respectiv Dorin Manole doua transformari, pentru Tomitanii cele trei eseuri avandu-i ca autori pe Johnny Sola, Ciprian Chiriac si Adrian Ion, unul transformat de Darren Baron.

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby