Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
SuperLiga CEC Bank: Timișoara câștigă în GhenceaRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
05 Mai 2018

SuperLiga CEC Bank: Timișoara câștigă în Ghencea

Pe stadionul din Complexul Ghencea, într-o partidă restantă din etapa a 11-a contând pentru SuperLiga CEC Bank s-au întâlnit liderul la zi, Steaua București și campioana en-titre, Timișoara Saracens, după un joc extrem de disputat victoria revenind dramatic bănățenilor, rezultat 18-16, cu un dropgol marcat de Jody Rose la ultima faza a meciului.

Inceputul de partida a apartinut Timisoarei Saracens care s-a instalat in jumatatea de teren a ros-albastrilor, dupa mai bine de zece minute Steaua Bucuresti reusind sa iasa din presiune prin contraatacul lui Ionel Melinte. Militarii au beneficiat de o lovitura de pedeapsa pe care au jucat-o in margine, molul care a urmat ducand la marcarea primului eseu prin Eseria Vueti. Incercarea inchizatorului stelistilor a fost transformata de Tudor Boldor, iar Timisoara Saracens vazandu-se condusa a preluat din nou initiativa obligandu-i pe elevii lui Danut Dumbrava sa se apere la limita propriului teren de tinta. A urmat insa un cartonas galben vazut de Valentin Poparlan, dupa care atat Samoa Luke, cat si Tudor Blodor au irosit cate o tentativa de tinta si astfel la pauza scorul a fost de 7-0 in favoarea Stelei.

Repriza secunda a debutat sub semnul echilibrului cu un joc desfasurat cu precadere intre cele doua linii de 22, la prima oportunitate de a marca, Florin Vlaicu nu a ezitat si din lovitura de pedeapsa a marit avantajul militarilor, 10-0. Replica banatenilor nu a intarziat si dupa o faza prelungita, efortul colectiv al inaintarii acestora s-a concretizat cu incercarea lui Mesake Doge, transformata de Luke Samoa. Florin Vlaicu a mai izbutit concretizarea unei tentative de tinta ceva mai tarziu, in timp ce Michael Stewart a vazut cartonasul rosu. Chiar si in inferioritate numerica punctele aveau sa vina in dreptul timisorenilor dupa lovitura de pedeapsa concretizata de Luke Samoa, chiar de la centrul terenului. Tot Florin Vlaicu i-a mentinut in avantaj pe ros-albastri cu o penalitate, insa pe final, desi timisorenii se aflau la un moment dat in dubla inferioritate numerica, cu Dorin Lazar trimis pe banca pedepselor, iar militarii fara Ionel Melinte avertizat si el cu cartonas galben, mai eficienta s-a dovedit echipa de pe malurile Begai care avea sa se impuna dramatic. Mai intai Grigoras Diaconescu nu a reusit sa recupereze un balon de urmarire trimis de Jody Rose si, pe faza, Marius Simionescu a culcat in terenul de tinta al gazdelor, transformarea fiind ratata de Luke Samoa, victoria trupei antrenate de Sosene Anesi asigurand-o Jody Rose cu un dropgol marcat la ultima faza a partidei.

Steaua Bucuresti a suferit prima infrangere in acest sezon al SuperLigii CEC Bank, insa nu mai poate pierde prima pozitie in clasamentul final al sezonului regulat, in timp ce Timisoara Saracens mai poate spera la ocuparea locului secund si implicit la disputarea semifinalelor pe propriul teren doar in cazul in care in ultima etapa CSM Bucuresti nu se va impune cu bonus ofensiv in Ghencea.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby