Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
SuperLiga CEC Bank: Timișoara – Steaua, prima remiză a sezonuluiStefan Constantin / SportPictures.eu
15 Mai 2021

SuperLiga CEC Bank: Timișoara – Steaua, prima remiză a sezonului

Timișoara și Steaua au remizat în etapa a patra a SuperLigii, după un meci disputat și echilibrat.

În minutul 9, Boldor ratează o primă lovitură de pedeapsă. Cinci minute mai târziu, Boldor nu a mai ratat, tot din lovitură de pedeapsă și a deschis scorul pe stadionul Gheorghe Rășcanu. Vlaicu l-a imitat pe Boldor și a ratat prima lovitură de pedeapsă din poziție ușoară. Tot Vlaicu a restabilit egalitatea, în minutul 29, dintr-o lovitură de pedeapsă. Boldor și-a adus din nou echipa în avantaj, în minutul 33, tot din lovitură de pedeapsă. Vlaicu a avut șansa egalării, dar a trimis pe lângă, iar scorul pauzei a fost Timișoara 3, Steaua 6.

Tot uvertura timișorenilor a reușit să aducă primele puncte în partea secundă, dintr-o lovitură de pedeapsă, iar tabela arăta egalitate. Timișoara a reușit o fază cursivă plecată dintr-o margine, iar atacul lui Melinte s-a finalizat cu eseul lui Shennan. Vlaicu transformă și Timișoara trece pentru prima oară în avantaj, 13 la 6. Nasalo a replicat imediat cu prima încercare militară, Plai transformă și restabilește egalitatea la 13. Vlaicu a avut o nouă ratare dintr-o lovitură de pedeapsă, iar câteva minute mai târziu, Plai l-a imitat trimițând în bară. Steaua a jucat ultimele 10 minute în inferioritate numerică, fundașul Sioeli Lama primind un cartonaș galben. Melinte a avut ocazia de a-și aduce formația în avantaj, dar și el a trimis pe lângă buturi. Sobota a luat și el cartonaș galben pentru un placaj înalt. Steaua a revenit în atac, Holoia a primit și el cartonaș galben, iar lovitura de pedeapsă a fost trimisă pe lângă buturi de Plai, scorul rămânând 13 egal.

 

Baia Mare s-a impus cu Dinamo, obținând punctul bonus ofensiv.

În minutul 8, după două grămezi câștigate la 30 de metri de terenul de țintă bucureștean, Taniela Maravunawasawasa aduce primele puncte pentru Zimbri dintr-o lovitură de pedeapsă din poziție centrală. Darren Baron a reușit să restabilească egalitatea, după un minut, din dropgol. Dinamoviștii au avut șansa de a trece în avantaj, dar lovitura de pedeapsă a lui Ispir nu și-a găsit ținta. În minutul 16, roș-albii au trecut în avantaj cu lovitura de pedeapsă a lui Jondre Williams. Zimbrii au marcat primul eseu al partidei în minutul 25, prin Paul Popoaia. Uvertura băimărenilor a transformat pentru 10 la 6. Căpitanul Immelman a reușit o cursă de 50 de metri, iar continuarea fazei a adus o nouă încercare, prin Hartig, Maravunawasawasa a transformat și scorul a devenit 17 la 6 pentru gazde. În ultimele minute ale primei reprize, Jason Tomane a primit galben, dar Baia Mare a presat în continuare și a marcat înca un eseu prin Roșu, netransformat de Maravunawasawasa. 22 la 6 la pauză.

Repriza secundă a debutat la fel cum s-a încheiat prima parte, cu eseul lui Roșu, Kisting a ratat transformarea, scor 27-6. Dinamo a revenit în joc prin eseul lui Williams, transformat de Ispir. Merab Matkava a redus diferența pe tabelă, cu un nou eseu dinamovist, transformat de Ispir, 27 la 20. Molul de margine al Zimbrilor și-a făcut din nou datoria, Fakaosilea a culcat balonul în terenul de țintă, Maravunawasawasa a transformat. 34 la 20 pentru echipa antrenată de Eugen Apjok, la jumătatea reprizei secunde. Baia Mare a marcat din nou după o fază în care grămada ordonată și-a demonstrat superioritatea, prin Kisting, Bucur a transformat pentru 41 la 20. Popoaia a reușit dubla, Bucur a ratat transformarea. 46 la 20 pentru echipa gazdă. Hartig a primit cartonș galben. Dinamo a pus din nou presiune pe Zimbrii băimăreni și a fost răsplătită cu un eseu de penalizare, iar acesta a fost și scorul final 46 la 27.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby