Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
SuperLiga CEC Bank: Timișoara Saracens, al treilea titlu consecutivRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
26 Mai 2018

SuperLiga CEC Bank: Timișoara Saracens, al treilea titlu consecutiv

Disputată pe Stadionul Național Arcul de Triumf, finala SuperLigii CEC Bank ediția 2017-2018 le-a adus față în față pentru a treia oară consecutiv pe Timișoara Saracens și Știinta Baia Mare. Victoria le-a revenit și de această dată bănățenilor, cu scorul de 21-15, astfel că trupa lui Chester Williams reușește primul hat-trick din istoria competiției primului eșalon valoric.

Stiinta Baia Mare a inceput ceva mai bine si, inca din minutul 3, Taniela Maravunawasawsa si-a demonstrat maiestria in jocul cu piciorul, deschizand scorul cu un dropgol. In minutele ce au urmat tot baimarenii au fost mai prezenti in joc si, dupa un mol prin care acestia au castigat metri buni, a venit o lovitura de pedeapsa, pe care insa de la 35 de metri Taniela Maravunawasawasa a ratat-o. Pana la jumatatea primei reprize aspectul jocului a fost unul echilibrat, desfasurat cu precadere intre cele doua linii de 22, dar cartonasul galben vazut de Razvan Ailenei a inclinat balanta de partea timisorenilor. Mai multe lovituri de pedeapsa jucate in margine de acestia s-au concretizat in cele din urma cu eseul lui Jack Umaga, transformat de Luke Samoa. Taniela Maravunawasawasa a mai ratat o penalitate si Timisoara Saracens a lovit din nou prin Tangimana Fonovai, care nu a putut fi oprit de defensiva zimbrilor, patrunderea acestuia aducand a doua incercare in contul banatenilor. Si Jody Rose avea sa fie trimis ceva mai tarziu pe banca pedepselor maramuresenii revenind pe tabela de marcaj cu eseul lui Cristi Chirica.

Inca din debutul partii secunde aspectul jocului s-a modificat radical, cu Timisoara Saracens avand initiativa, presiunea constanta a acestora reflecatandu-se si in ecartul dintre cele doua echipe, cu alte doua lovituri de pedeapsa concretizate de Luke Samoa. A venit apoi randul lui Tangimana Fonovai sa ameninte terenul de tinta al baimarenilor, dar faza a ramas fara rezultat. Presati de timp, cei de la Stiinta Baia Mare au inceput cursa de urmarire si Razvan Ailenei a fructificat efortul colectiv al inaintarii zimbrilor, dar cateva momente mai tarziu acestia nu au stiut sa gestioneze o gramada ordonata in propriul 22 si echipa de pe malurile Begai a beneficiat de o penalitate concretizata in puncte de Luke Samoa. Avand nevoie disperata de un eseu transformat pentru a reveni, Stiinta Baia Mare s-a aruncat in atac, dar o margine ratata la cinci metri de terenul de tinta advers pe repunere proprie le-a zadarnicit orice speranta de a mai putea schimba soarta finalei, una in care timisorenii s-au impus prin pragmatism.

Timisoara Saracens ramane neinvinsa in finalele jucate de-a lungul vremii cu Stiinta Baia Mare, acest succes fiind al treilea consecutiv si al cincelea in istoria SuperLigii CEC Bank, un record detinut in aceeasi masura de tehnicianul banatenilor Chester Williams, care are meritul de a fi salvat un sezon in care se parea ca toate obiectivele echipei vor fi ratate.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby