Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
SuperLiga CEC Bank: Timișoara Saracens - Steaua 30-28Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
29 Mar 2015

SuperLiga CEC Bank: Timișoara Saracens - Steaua 30-28

Steaua a fost la două minute de a produce surpriza primei etape, pierzând la mare luptă confruntarea cu Timișoara Saracens, cu scorul 30-28, deși la pauzã conducea cu un punct diferențã, 17-18.

În cea mai frumoasã partidă a etapei, gruparea din Ghencea a dat o replică dârză pe „Dan Păltinișanu”, jucătorii de pe malul Begăi având numeroase probleme din partea oaspeților de astãzi. În minutu 6, gazdele au marcat un eseu prin aripa Moala chiar la prima acțiune, liniile Stelei fiind depãșite în viteză. Transformarea lui Vali Calafeteanu a deschis scorul pe tabelă, 7 – 0. Minutul 10 a consemnat prima încercare a roș-albaștrilor. Marginea a funcționat bine, posesia Stelei s-a transformat în mol pe avansare, iar Mădălin Baraulea a pătruns în terenul de țintă după o incursiune în forță. Transformarea lui Dumbravã, menținea egalitatea, scor 7 – 7. Dupã 9 minute, Calafeteanu transformă o lovitură de penalitate, iar Saracens revine în avantaj, 10 – 7. În min. 22, Timișoara își mãrește avantajul după un contraatac simplu și în viteză, marcând un eseu prin fundașul Conache, transformat de același Calafeteanu. Scor, 17 – 7. Diferența de 10 puncte s-a diminuat în min. 29, când roș-albaștrii finalizează o nouă încercare după insistența din atac, aportul ofensiv al Stelei fiind materializat pe tabelă de aripa din Tonga, Sanele Petelo Tupou. Dumbravă rateazã transformarea, dar scorul devine 17 – 12. Finalul primei reprize a fost controlat de roș-albaștrii, care au dominat jocul în ultimele 15 minute, revenind în avantaj și pe tabelã. Pe rând, în min. 37 și 40+4, căpitanul Stelei și transformerul acesteia, Dănuț Dumbravă, a adus puncte la zestrea echipei prin reușita a două lovituri de penalitate, stabilind rezultatul la pauză, 17 – 18.

A doua parte a meciului, parcă una trasã la indigo, dar fără finalul din prima reprizã, a început prin marcarea unui nou eseu (min. 45) al timișoreanului Căpățână. Acesta a fructificat din forța pachetului de înaintare, ducând scorul la 22 – 18. Calafeteanu a ratat conversia eseului. Cinci minute mai târziu, Dumbravă a ieșit din nou la rampã, transformând de la 48 m distanță de buturi și menținând echilibrul partidei, scorul 22 – 21. În min. 53, Steaua marcheazã un nou eseu prin Vali Mototolea, transformat de același Dumbravă, iar roș-albaștrii preiau a doua oară conducerea în această partidă: 22 – 28. În min. 63, Timișoara înscrie un nou eseu prin procedeul său forte – mol de margine – , avându-l autor pe Mureșan. Calafeteanu ratează conversia, iar scorul menținea Steaua în avantaj minim, 27 – 28. În min. 74, gazdele profită de erorile repetate ale Stelei și reușeșc să preia conducerea prin transformarea unei lp. a fundașului Gabriel Conache, scorul 30 – 28. În ultimele zece minute roș-albaștrii au jucat în inferioritate numerică din cauza acordării unui cartonaș galben lui Alex Grigore. Cu două minute înainte de final, steliștii au atacat repetat, forțând greșeala adversarului. Astfel, în min. 80 și 80+2, cãpitanul Dãnuț Dumbravă a devenit din înger demon, acesta nereușind să transforme niciuna dintre cele două penalități primite pentru a aduce victoria roș-albaștrilor.

Așadar, Steaua pierde în ultima fazã partida de debut a noului sezon, dar roș-albaștrii acumuleazã un punct bonus defensiv.

În ultimul meci al primei etape Dinamo a trecut de CS Universitatea Prodvinalco Cluj cu 16-14 (5-11), oaspeții obținând punctul bonus defensiv.

 

sursa: steauarugby.com

Alte știri din Rugby