Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
SuperLiga CEC Bank: Tigrii înving campioana en-titreRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
13 Apr 2018

SuperLiga CEC Bank: Tigrii înving campioana en-titre

Derbyul etapei a 10-a din SuperLiga CEC Bank s-a disputat pe stadionul din Ronat, adversare fiind Timișoara Saracens și CSM București. După o partidă încrâncenată în care lupta s-a dus cu precădere între pachetele de înaintare, victoria a revenit tigrilor bucureșteni cu scorul de 11-6. Astfel, aceștia au luat o opțiune importantă în vederea disputării semifinalelor pe proprul teren.

Inca de la primul fluier al arbitrului cele doua echipe s-au angajat intr-o lupta de uzura si dupa ce Daniel Faasen a deschis scorul concretizand o lovitura de pedeapsa de la aproximativ 45 de metri, Timisoara Saracens a replicat cu o faza la care au contribuit Jack Umaga si Marius Simionescu, cel din urma fiind blocat in apropierea terenului de tinta al bucurestenilor. CSM Bucuresti a avut ceva mai tarziu o noua oportunitate de a marca, acelasi Daniel Faasen incercand sa trimita balonul printre barele butului advers, tot de la o distanta apreciabila, dar a nimerit bara. Au urmat momente mai bune de joc ale gazdelor care  desi s-au apropiat de terenul de tinta al tigrilor nu au putut surprinde defensiva bine organizata a acestora. In minutul 18 Manumua Tevita a egalat dintr-o tentativa de tinta si rezultatul s-a mentinut pana aproape de pauza, pentru ca tot Manumua Tevita a irosit o penalitate, in timp ce elevii lui Eugen Apjok au marcat singura incercare a jocului. Faza a pornit de la intrarea in forta a lui Stelian Burcea si a fost continuata de Tudorel Bratu care l-a gasit in suport pe Josh Rowland, autorul reusitei.

Repriza secunda a inceput cu Marian Drenceanu pe banca pedepselor dupa un cartonas galben vazut inainte de pauza si cu CSM Bucuresti in ofensiva, cea mai periculoasa actiune apartinandu-i lui Jason Tomane care insa nu a avut suportul necesar pentru a duce balonul pana in terenul de tinta al timisorenilor. Manuamua Tevita a redus diferenta in minutul 57, insa Valentin Calafeteanu a readus ecartul la cinci puncte in favoarea celor de la CSM Bucuresti, tabela de marcaj mentinandu-se nemodificata pana la final, in ciuda efortului trupei din Banat care nu a putut sa depasesca jocul bun facut in defensiva de tigrii lui Eugen Apjok.

Cu acest succes CSM Bucuresti se mentine pe pozitia secunda a clasamentului SuperLigii CEC Bank luand o optiune importanta in vederea pozitionarii in ierarhia finala a sezonului regulat pe un loc care sa-i permita disputarea fazei semifinalelor pe propriul teren.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby