Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
SuperLiga CEC Bank: Știința Baia mare se impune la DinamoPaul Ursachi / SportPictures.eu
12 Mai 2018

SuperLiga CEC Bank: Știința Baia mare se impune la Dinamo

In ultima etapa a sezonului regulat a SuperLigii CEC Bank pe Stadionul Florea Dumitrache din Bucuresti, CS Dinamo a intalnit pe Stiinta Baia Mare. La finalul unui meci deschis, in care ambele echipe au marcat cate cinci eseuri, s-au impus maramuresenii, care au transformat patru din acestea, fata de doua ale alb-rosilor.

Baia Mare a inceput in forta meciul, punand primele puncte pe tabela inca din primul minut de joc. In urma unei actiuni frumoase, pe treisferturi, Jone Nasalo a batut defensiva gazdelor si a culcat balonul in terenul de tinta, Jonathan Bredell transformand fara emotii, 7-0. Dinamovistii au trecut repede peste acest moment si la finalul unei actiuni cu pachetul de inaintare, Ionut Simion a restabilit  egalitatea la eseuri, insa Cristian Onofrei nu a reusit sa fie la fel de eficient in fata butului ca adversarul sau, 7-5. Au urmat minute bun de joc frumos, deschis, in care ambele echipe au reusit sa puncteze. Intai, in minutul 11, Constantin Pristavita a marit avantajul echipei sale prin incercarea pe care a reusit-o, 5-12, insa doua minute mai tarziu, elevii lui Cristian Hildan restabilesc egalitate prin incercarea lui Muhammed Sammai, transformata de Onofrei, 12-12. Urmatorul sfert de ora a fost dominat de zimbrii, care au reusit sa puncteze de doua ori in terenul de tinta advers, intai prin Alexandru Colev si apoi prin Taliauli Sikuea, ambele transformate de Bredell, 12-26. Scorul primei reprize a fost stabilit de George Iacob care, in urma unei actiuni individuale, a marcat al treilea eseu al gazdelor, 17-26.

In partea secunda, cei care au pus primele puncte pe tabela au fost tot maramuresenii, Pristavita reusind al doilea eseu personal in aceasta partida. Incercarea a fost transformata de Bredell, 17-33. In continuare, jocul s-a mentinut frumos, cu sanse de a marca de ambele parti. Cu locul patru asigurat in clasamentul SuperLigii CEC Bank si fara nicio sansa de a urca mai sus, Baia Mare si-a conservat fortele in vederea semifinalei care o va disputa cu Steaua. Astfel, pana la finalul partidei, alb-rosii au mai marcat de doua ori, prin John Esterhuizen si Ionut Balaban, doar ultimul eseu transformat de Cristian Vacaru, 29-33.

CS Dinamo termina pe locul 5 sezonul regulat la competitiei, in timp ce Baia Mare va intalni sambata, 19 mai, in semifinalele SuperLigii CEC Bank, pe Stadionul Ghencea, pe CSA Steaua.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby