Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
SuperLiga CEC Bank: Steaua câștigă derby-ul cu DinamoRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
24 Apr 2021

SuperLiga CEC Bank: Steaua câștigă derby-ul cu Dinamo

Ediția a 10 a SuperLigii de rugby a programat chiar în debut derby-ul CSA Steaua – CS Dinamo. La finalul unui meci frumos în care s-au marcat nu mai puțin de 10 eseuri, câte 5 fiecare echipă, steliștii s-au impus cu 38 – 36 (14 – 22) obținând astfel prima victorie în competiție.

Partida desfășurată astăzi pe terenul de rugby Ghencea a fost una extrem de echilibrată, cele două echipe reușind un joc spectaculos, luptând pentru victorie până la fluierul de final al arbitrului. Dacă prima parte, având în vedere numărul de puncte marcate și evoluția scorului, a aparținut echipei Dinamo, cea secundă a fost a Stelei, care a reușit să recupereze diferența de pe tabelă, să preia conducerea pentru prima dată în meci (minutul 60), pentru a-și adjudeca, la final, victoria.

Oaspeții au început în forță meciul reușind să marcheze două eseuri în primele patru minute, prin Damian Bonaparte și Marian Ispir, acesta reușind să-și și transforme încercarea, 0-12. Steaua nu a renunțat la luptă, având posibilitatea a pune primele puncte pe tabelă, însă eseul lui Florin Bărdașu a fost anulat de arbitrul Alexandru Ionescu din cauza unui paravan făcut de unul dintre colegii de echipă. Cei care au punctat însă au fost tot oaspeții, prin De-an Akerman care a profitat de neatenția militarilor, a reușit o intercepție și a înscris un eseu la centru, transformat de Ispir, 0-19.

A fost momentul care a produs declicul pentru steliști, aceștia reușind primele puncte în meci prin pilierul Vlad Bădălicescu, eseu transformat de Daniel Plai, 7-19. Jondre Williams a adus însă încă trei puncte în contul lui Dinamo dintr-o lovitură de pedeapsă, păstrând diferența între cele două echipe, 7-22. Până la pauză, Steaua a redus din diferență prin Florin Bărdașu, care după un mol de margine, în urma unei tușe, a culcat balonul în terenul de țintă al oaspeților, iar Plai a transformat, 14-22.

În partea secundă, Steaua a început în forță, centrul Ngoni Chibuwe găsind o breșă între centrii dinamoviști, pentru a marca o încercare, transformată de Plai, care a redus ecartul la doar un punct, 21-22. Câteva minute mai târziu, Dinamo rămâne în 14, după ce mijlocașul la grămadă Jondre Williams a primit cartonașul galben pentu greșeli repetate. Profitând de superioritatea numerică de pe teren, Steaua a trecut pentru prima dată la conducere după ce Plai a transformat o lovitură de pedeapsă, 24-22, ca apoi să-și consolideze avantajul, prin eseul lui Kuselo Moyake, după un contraatac frumos, încercare transformată de Plai, 31-22.

Finalul partidei a fost unul spectaculos, cu Steaua reușind o nouă încercare, tot în urma unui contraatac, prin Ngoni Chibuwe, trasformată de Plai, 38-22 și Dinamo luptându-se pentru victorie până în ultima secundă, în urma celor două eseuri reușite prin Jondre Williams și Dylan Scwartz, ambele transformate de Ispir, 38-36.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby