Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
SuperLiga CEC Bank: Etapa gazdelorStefan Constantin / SportPictures.eu
09 Sep 2018

SuperLiga CEC Bank: Etapa gazdelor

Ediția 2018-2019 a primului eșalon valoric, SuperLiga CEC Bank, a debutat cu o etapă în care au fost programate patru partide, toate revenind gazdelor, cu punct bonus ofensiv, care porneau ca favorite, cea mai mare diferență de scor consemându-se în disputa dintre Steaua București și Universitatea Cluj.

Pe stadionul din Complexul Ghencea, Steaua Bucuresti a invins-o cu scorul de 75-15 pe Universitatea Cluj, dupa o partida in care raportul eseurilor a fost favorabil ros-albastrilor cu 11-2, desi prima incercare a fost trecuta in contul studentilor ardeleni. Ionel Melinte dubla, Robert Neagu dubla, Damian Stratila, Marcel Rusu, Grigoras Diaconescu, Florin Ionita, Ionut Dumitru, Tudor Boldor si Kuselo Moyake au marcat eseuri pentru Steaua, reusitele clujenilor avandu-i ca autori pe Daniel Gheta si Vlad Toma.

Campioana en-titre, Timisoara Saracens s-a impus cu 51-6 in fata nou promovatei Gloria Buzau, cea care a reusit punctele de onoare doar din lovituri de pedeapsa concretizate de Paula Folau si Stefan Stefaroi. Banatenii au marcat opt incercari prin Manumua Tevita si Catalin Fercu cate o dubla, respectiv Michael Stewart, Vladut Zaharia, Sione Halalilo, Marian Drenceanu, dintre care patru au fost transformate de Samo Luke.

Si vicecampioana, Stiinta Baia Mare a avut ca adversara in prima etapa o nou promovata, Tomitanii Constanta, pe care au invins-o cu rezultatul de 52-11, pana la pauza insa partida fiind una echilibrata, baimarenii avand un avantaj de 14-6. Sikuea Taliaului si-a trecut in cont un hat-trick, celelalte incercari ale zimbrilor fiind izbutite de Florian Rosu, Ionut Botezatu, Sione Fakaosilea, Adrian Apostol si un eseu de penalizare. Eseul constantenilor l-a avut ca autor pe Patrick Dudman.

Derbyul bucurestean intre CSM Bucuresti si Dinamo Bucuresi le-a revenit trigrilor care au debutat cu o victorie, rezultat 38-9. Eseurile care au asigurat trupei lui Eugen Apjok bonusul ofensiv au fost marcate de Jack Cobden, Valentin Calafeteanu, Florin Bardasu, Vasile Balan si Daniel Faasen, toate transformate de Florin Vlaicu. Pentru Dinamo Bucuresti sud-africanul Hendrik Mulder a concretizat trei tentative de tinta.

Urmatoarea etapa va avea loc pe 15 septembrie, dupa urmatorul program:
Gloria Buzau - Dinamo Bucuresti
Universitatea Cluj - CSM Bucuresti
Tomitanii Constanta - Steaua Bucuresti
Timisoara Saracens - Stiinta Baia Mare

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby