Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
SuperLiga CEC Bank: Etapa a III-a le-a aparținut gazdelorVasile Mihai Antonio / SportPictures.eu
08 Mai 2021

SuperLiga CEC Bank: Etapa a III-a le-a aparținut gazdelor

SuperLiga de Rugby a programat astăzi, 8 mai, meciurile etapei a III-a, etapă în care victoriile au revenit echipelor gazdă, SCM Timișoara și CS Dinamo impunându-se cu bonusul ofensiv, 59-19 în fața Universității Cluj, respectiv ACS Tomitanii Constanța, în timp ce CSA Steaua s-a impus la limită, 18-17, în fața CSM Știința Baia Mare.

Derby-ul etapei și cel mai echilibrat meci al zilei a avut loc pe Stadionul Ghencea, între CSA Steaua și campioana en-titre, CSM Știința Baia Mare. Militarii au intrat mai bine în joc, punând presiune continuu pe apărarea adversă și forțându-și adversarii să greșească. În acest context, în minutul 6 scorul era de 6-0 pentru aceștia, punctele fiind obținute în urma celor două penalități transformate de Tudor Boldor. Zimbrii nu au cedat, au redus ecartul, după care au restabilit egalitatea, 6-6, tot din lovituri de pedeapsă, ambele transformate de Taniela Ratu Maravunavasavasa. De altfel, prima parte a întâlnirii a fost practic un duel al transformerilor, atât Boldor, cât și Maravunavasavasa, punctând încă o dată fiecare, tot din penalități, 9-9, scorul pauzei.

În partea secundă, deși au avut de două ori superioritate numerică pe teren în urma eliminării temporare a lui Kamil Sobota și apoi a lui Vasile Balan, maramureșenii nu au reușit să străpungă apărarea roș-albaștrilor. În minutul 62, Steaua a reușit să se desprindă, în urma unei noi lovituri de pedeapsă reușite de Boldor, 12-9, însă două minute mai târziu, zimbrii au restabilit, din nou, egalitatea, 12-12, prin același procedeu, punctele fiind aduse de Taniela Ratu Maravunavasavasa. Gazdele s-au desprind în urma unui dropgol spectaculos de la 40 de metri, reușit de Daniel Plai, 15 -12, același jucător reușind să mărească ecartul printr-o nouă penalitate, 18-12.

Finalul de meci a fost dramatic, cu Baia Mare atacând și forțând eseul care, transformat ar fi adus victoria. Eforturile elevilor lui Eugen Apjok au fost răsplătite prin încercarea, în ultimul minut de joc, a lui Sione Fakaosilea, 18-17. Oaspeții au avut victoria în piciorul lui Taniela Ratu Maravunavasavasa, însă acesta a ratat transformarea eseului, astfel campioana României pleacă de pe terenul din Ghencea doar cu bonusul defensiv.

 

Pe Stadionul Gheorghe Rășcanu din Timișoara, vicecampioana României nu a avut emoții în fața Universității Cluj. Bănățenii au început în forță partida, în minutul 13 scorul fiind deja de 31-0, prin eseurile marcate de Feofaaki Holoia, Kemal Altinok, Marius Simionescu și dubla lui Gabriel Rupanu, trei dintre acestea fiind transformate de Dănuț Jipa. Clujenii au reușit să pună primele puncte pe tabelă în minutul 18, de altfel singurele din prima parte, grație eseului reușit de Cristian Murgoci. Vice-campioana României a continuat însă să adune eseu după eseu, până la finalul reprizei întâi reușind să mai puncteze prin încă trei încercări, reușite de Rupanu, Stephen Shenann și Dănuț Jipa, ultimul transformându-le de altfel pe toate trei, scorul pauzei fiind 52-5.

Repriza a doua a început cu un joc mai bun al Clujului, care profitând de eliminarea temporară a lui Eugen Căpățână, a reușit să marcheze un eseu prin Vasile Dragoș, transformat de Ionuț Mazăre, 52-12. Până la finalul partidei, ambele echipe au reușit să culce balonul în terenul de țintă advers, gazdele prin Sean Morrel, transformat de Florin Vlaicu, iar studenții adreleni prin Paul Petucher, transformat de Ionuț Măzare, pentru a închide tabela la 59-19. Este a doua victorie a Timișoarei în fața Clujului, în acest sezon, după cea din Cupa României, 40 – 52-15.

 

Ultimul meci al etapei a avut loc pe stadionul Florea Dumitrache, unde CS Dinamo a realizat scorul etapei în fața echipei ACS Tomitanii, 78-19 (33-7). Alb-roșii au dominat categoric jocul, după primele 20 de minute, tabela indicând scorul de 33-0, în urma celor cinci eseuri marcate, toate transformate: hattrick-ul aripii Damian Bonaparte și reușitele lui De-an Ackermann și Samuel Swanepoel, transformate de Marian Ispir. Punctele de onoare ale constănțenilor au venit în minutul 33, în superioritate numerică, după eliminarea lui Andrei Toader, Etonia Saukuru culcând balonul în terenul de țintă după o acțiune frumoasă, Mihai Pocovnicu reușind transformea, 33-7 fiind de altfel și scorul pauzei.

Partea secundă a fost mai echilibrată, oaspeții reușind să pună pe tabelă încă 5 puncte, prin eseul marcat de Grigoraș Diaconescu, încă de la debutul reprizei secunde, 33-12. Dinamo și-a consolidat însă avantajul pe tabelă prin încă două încercări ale lui De-an Ackerman și Clifferd Jacobs, ultima transformată de Rafael Florea Jilăveanu, 47-12. Tomitanii au reușit minute bune de joc bune, concretizate în puncte, prin eseul reușit de Alin Burduja și transformat de Arthur Cojoc, 47-19.

Până la finalul partidei, Dinamo avea să culce încă de cinci ori balonul în terenul advers de țintă, prin Mihai Dragoș, Antonio Savu și Alexandru Porojan plus dublu lui Rafael Florea Jilăveanu, acesta și transformând trei dintre încercări. Scorul final a fost de 78-19, Dinamo obține o victorie cu bonus ofensiv și se pregătește astfel pentru testul din etapa viitoare, de pe Arena Zimbrilor, cu CSM Știința Baia Mare.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby