Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
SuperLiga CEC Bank: Dinamo - Farul 10-23SportPictures.eu
31 Mai 2014

SuperLiga CEC Bank: Dinamo - Farul 10-23

După o partidă în care Dinamo București s-a dovedit a fi un adversar incomod pentru Farul Constanța, marinarii s-au impus, victoria de pe stadionul Florea Dumitrache venind în principal grație forței pachetului de înaintare al constănțenilor.

Inca din debutul partidei Dinamo a avut sansa de a marca primele puncte insa Nitu a ratat o lovitura de pedeapsa, pentru ca apoi elevii lui Neil Kelly sa incerce gasirea drumului catre terenul de tinta advers fiind opriti de apararea atenta a bucurestenilor.

Pana la jumatatea primei reprize tabela de marcaj a ramas imaculata alb-rosii reusind sa mentina jocul intre cele doua 22-uri in ciuda faptului ca Farul a dominat pe inaintare, Vlaicu fiind cel care a deschis scorul dupa o lovitura de pedeapsa.

Aflata in imposibilitatea de a gasi bresa din defensiva trupei conduse de Stefan Demci, marinarii au ales sa puna presiune asupra acestora si in minutul 24 dupa o alta lovitura de pedeapsa Vlaicu a marit ecartul la 6-0.

Minutul 30 a adus si primul eseu al partidei, dupa o gramada ordonata la 10 metri de terenul de tinta dinamovist inaintarea marinarilor a facut legea si Vueti Baivi a finalizat transformarea lui Vlaicu ducand scorul la 13-0.

Primele puncte in dreptul lui Dinamo au purtat semnatura lui Siotame Manu din lovitura de pedeapsa marcata in minutul 33, insa la ultima faza Farul a marcat o noua incercare, identica cu prima, acelasi Vueti Baivi aflandu-se la finalizare.

Vlaicu a ratat transformarea si dupa primele 40 de minute de joc Farul conducea cu 18-3, o diferenta de scor poate putin prea mare pentru modul in care s-au desfasurat ostilitatile din teren dar care a scos in evindenta pragmatismul marinarilor atunci cand au amenintat terenul de tinta al gazdelor.

Partea secunda a debutat cu o penalitate ratata de Siotame Manu din pozitie foarte buna de pe linia de 22 pentru ca apoi pe contra-atac constantenii sa fie aproape de un nou eseu patrunderea lui Vueti Baivi ducand jocul la cinci metri de terenul de tinta dinamovist.

Gramada ordonata care a urmat a fost castigata de marinari pe repunerea alb-rosilor si acelasi Vueti Baivi a intrat in forta trecandu-si in cont hat-trick-ul , Vlaicu insa a ratat din nou transformarea scorul devenind 23-3 in favoarea Farului.

Jocul s-a echilibrat si Dinamo a aratat o mai mare disponibiliate, in aceste conditii Vlaicu a incercat concretizarea unei penalitati insa a ratat pentru a treia oara din fata butului advers, centrul marinarilor irosind de-a lungul disputei sapte puncte.

In minutul 62 constantenii au ramas in 14 jucatori, Van Neel primind cartonas galben pentru greseli repetate ale alb-albastrilor si dupa sase minute superioritatea numerica a fost concretizata de catre dinamovisti atunci cand o actiune rapida a surprins defensiva oaspetilor, eseul fiind marcat de Cristea.

Nitu a transformat si scorul de 23-10 in favoarea Farului s-a mentinut pana la final chiar daca ultimele zece minute au apartinut alb-rosilor, acestia fiind foarte aproape de un nou eseu.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby