Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
SuperLiga CEC Bank: Baia Mare câștigă derbyul cu SteauaPaul Ursachi / SportPictures.eu
10 Sep 2019

SuperLiga CEC Bank: Baia Mare câștigă derbyul cu Steaua

Etapa a 2-a din cadrul SuperLigii CEC Bank a consemnat o victorie a gazdelor, succesul campioanei en-titre, Știința Baia Mare în derbyul cu Steaua București, respectiv două ale oaspeților, Timișoara Saracens pe terenul celor de la Dinamo București, în timp ce Universitatea Cluj s-a impus în fieful Tomitanilor la Constanța.

Pe Arena Zimbrilor, desi nu a marcat niciun eseu, campioana en-titre, Stiinta Baia Mare, cu un joc mai pragmatic a invins cu rezultatul de 18-15 pe Steaua Bucuresti, militarii fiind nevoiti sa se multumeasca cu punctul bonus defensiv in acest derby, o reeditare a finalei din sezonul trecut. Baimarenii au deschis scorul, dar Steaua a trecut in avantaj, la pauza ros-albastrii avand 10-9 pe tabela de marcaj. Pana la urma victoria zimbrilor a venit in minutul 75 dupa o lovitura de pedeapsa. In contul Stiintei Baia Mare au marcat Dorin Manole, patru lovituri de pedeapsa si Taniela Maravunawasawasa, doua lovituri de pedeapsa, pentru Steaua Bucuresti pe lista marcatorilor trecandu-si numele Tangimana Fonovai si Eseria Vueti, ambii cu cate o incercare, Tudor Boldor autor al unei transformari si Florin Vlaicu care a concretizat o lovitura de pedeapsa.

Dupa ce in editia trecuta Universitatea Cluj s-a impus la malul marii in fata Tomitanilor din Constanta, in semifinalele Play-Out-ului, studentii ardeleni au repetat performata, de acesta data cu rezultatul de 34-24, dupa ce la pauza avantajul era tot de partea lor, 22-10. Omul meciului a fost Cristian Murgoci, cel care a marcat nu mai putin de patru eseuri, o reusita mai putin intalnita in SuperLiga CEC Bank. Alaturi de Cristian Murgoci, autor a 20 de puncte, la victoria Universitatii Cluj si-au mai adus contributia Alexandru Harasim cu o incercare, Ovidiu Melniciuc cu doua transformari si o lovitura de pedeapsa, respectiv Ionut Mazare, autor al unei transformari. Pentru Tomitanii Constanta, cate un eseu au reusit Ionut Coman, Mihai Pocovnicu si Razvan Barbu, toate transformate de Darren Baron, care a inscris si dintr-o lovitura de pedeapsa.

Scorul etapei s-a consemnat pe stadionul Florea Dumitrache, acolo unde Timisoara Saracens a dispus de Dinamo Bucuresti cu rezultatul de 52-14. Banatenii au dovedit pofta de joc si au dominat autoritar intalnirea, inca de la pauza elevii lui Sosene Anesi avand deja asigurat punctul bonus ofensiv. Pentru Timisoara Saracens cele opt eseuri au fost marcate de Vladut Popa, Luke Samoa, Hinckley Vaovasa, toti trei cate o dubla, Marius Lungu si Vladut Zaharia, cinci fiind trasformate de Luke Samoa, iar unul de Danut Jipa. Dinamo Bucuresti a inscris doua incercari, autori Cosmin Manole si Alexandru Mitu, ambele transformate de Tudorel Bratu, respectiv Marian Ispir.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby