Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Știința Baia Mare e prima finalistă a SuperLigii CEC BankRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
19 Mai 2018

Știința Baia Mare e prima finalistă a SuperLigii CEC Bank

În prima semifinală a ediției 2017-2018 din SuperLiga CEC Bank,pe stadionul Ghencea s-au întâlnit Steaua București și Știința Baia Mare. Deși militarii porneau ca favoriți din prisma faptului că au ocupat la finalul sezonului regulat prima poziție, victoria a revenit zimbrilor, 20-19, cu un eseu marcat în ultimul minut de joc.

Daca in sezonul regulat Steaua Bucuresti si Stiinta Baia Mare au disputat doua partide spectaculoase miza semifinalei si-a spus cuvantul cele doua echipe angajandu-se intr-o lupta surda cu initiativa apartinand baimarenilor care au reusit sa etaleze un joc tactic superior si au beneficiat de inspiratia lui Taniela Maravunawasawasa desemnat si jucatorul partidei, uvertura zimbrilor marcand toate punctele invingatorilor.

In prima repriza Steaua Bucuresti a concretizat o singura tentative de tinta din cele trei avute la dispozitie, Florin Vlaicu irosind alte doua, in schimb Taniela Mravunawaswasa a fost fara greseala si astfel dupa primele 40 de minute scorul pe tabela de marcaj indica rezultatul de 12-3 in favoarea maramuresenilor.

Dupa reluare ros-albastrii au redus din ecart cu doua lovituri de pedeapsa concretizate in puncte de Florin Vlaicu, insa marja de siguranta in favoarea baimarenilor a mentinut-o tot Taniela Maravunawaswasa in minutul 57 rezultatul fiind de 15-9 in favoarea Stiintei Baia Mare.

Cu zece minute inainte de final a venit eseul lui Viorel Lucaci, transformat de Florin Vlaicu care a marcat si dintr-o lovitura de pedeapsa si se parea ca elevii lui Danut Dumbrava vor avea sansa sa se impuna pentru o calificare in finala, insa incercarea lui Taniela Maravunawasawasa din ultimul minut a pecetluit soarta partidei si a calificarii in ultimul act al SuperLigii CEC Bank.

Ca si in sezonale anterioare dupa un parcurs foarte bun in sezonul regulat, Steaua Bucuresti iroseste posibilitatea calificarii in finala chiar pe propriul teren in timp ce Stiinta Baia Mare dupa ce si-a trecut in acest sezon in palmares Cupa Regelui are sansa de a lupta pentru titlul de campioana.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby