Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
Stelian Moculescu și VFB Friedrichshafen aproape de un nou titlu în BundesligaAFP / Mediafax Foto
27 Apr 2014

Stelian Moculescu și VFB Friedrichshafen aproape de un nou titlu în Bundesliga

Astăzi a avut loc primul meci al finalei campionatului german de volei masculin, Bundesliga. VFB Friedrichshafen, echipă pregătită de tehnicianul român Stelian Moculescu, a reușit o victorie mare pe terenul rivalei BR Volleys Berlin. Elevii lui Moculescu s-au impus cu 3-2 (14-25, 25-21, 25-21, 26-28, 15-13), la capătul unui meci întins pe durata a 134 de minute.

Finala competiției germane se desfășoară după sistemul din 5 jocuri, iar VFB Friedrichshafen va fi gazdă pentru jocul al doilea, în 30 azprilie.

Stelian Moculescu este considerat unul din cei mai mari antrenori de volei din lume, specialiștii privindu-l ca pe o legendă vie. VFB Friedrichshafen  a câștigat deja în acest sezon Cupa Germaniei, iar în palmaresul său, Moculescu, originar din Brașov, are 18 titluri naționale, 14 Cupe și o Ligă a Campionilor. În 2007, Stelian Moculescu a fost desemnat cel mai bun antrenor german de volei. 

Moculescu, în vârstă de 63 de ani, a fost și antrenorul naționalei germane în două rânduri, între 1987 și 1990, respectiv 1999 și 2008. După aceea, Moculescu a condus până nu demult echipa națională masculină de volei a României. 

Alte știri din Volei