Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
”Stejarii” sunt calificați la Cupa Mondială!Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
18 Mar 2018

”Stejarii” sunt calificați la Cupa Mondială!

Înfrângerea suferită de Spania astăzi în deplasare cu Belgia asigură selecționatei României locul 2 în Rugby Europe International Championship și calificarea directă la Cupa Mondială de rugby din 2019 găzduită de Japonia.

Cu un punct în plus față de Spania, care ne-a învins în urmă cu o lună cu 22-10, ”stejarii” au primit un nesperat ajutor din partea Belgiei, echipa clasată pe locul 5, penultimul, în ierarhia competiției europene. Belgienii au făcut un meci extraordinar în fața ibericilor, în fața cărora s-au impus net cu 18-10 (12-0).

În urma acestui rezultat, România o devansează la puncte, 14 față de 13, pe Spania și obține calificarea la cea de-a noua ediție a Cupei Mondiale indiferent de rezultatul partidei pe care o dispută cu Georgia. ”Stejarii” intră într-o companie selectă de naționale care au jucat la toate edițiile Cupei Mondiale, lista conținând alte 11 selecționate: Noua Zeelandă, Australia, Anglia, Franța, Țara Galilor, Argentina, Scoția, Irlanda, Canada, Japonia, Italia.

Demn de remarcat este faptul că rugby-ul este singurul sport de echipă din România care este prezent ediție de ediție la summit-ul marilor puteri, această performanță subliniind indirect eforturile pe care le fac cei ce activează în fenomenul rugbistic.

Alte știri din Rugby