Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Stejarii se reunesc pentru debutul în Rugby Europe International Championship 2019Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
24 Ian 2019

Stejarii se reunesc pentru debutul în Rugby Europe International Championship 2019

Naționala de seniori a României continuă pregătirea pentru debutul în Rugby Europe International Championship 2019, urmând a se reuni într-un nou stagiu de pregătire care va debuta pe 24 ianuarie.

In prima parte a stagiului se vor afla doar Stejarii care evolueaza in campionatul intern, acestia urmand sa se antreneze la Izvorani. Pe 27 ianuarie, Romania va pleca in Portugalia, unde va sustine un meci de pregatire cu echipa tarii gazda, pe 30 ianuarie, ora 20:00 (ora locala) pe Estadio Universitario din Lisabona. Dupa stagiul lusitan, Stejarii vor reveni in tara, unde se vor pregati pentru debutul REIC 2019, care va avea loc pe 9 februarie, la Cluj, cu Georgia. In saptamana dinaintea debutului se vor alatura lotului si jucatorii care evolueaza in Franta, respectiv Anglia.

Pentru prima parte a  stagiului, staff-ul tehnic a convocat 28 de jucatori care evolueaza in campionatul intern, astfel: 10 – CSM Bucuresti, 7 – CSA Steaua, 7 – Timisoara Saracens, 4 – CSM Stiinta Baia Mare. Reunirea lotului va avea loc joi, 24 ianuarie, la sediul Federatiei Romane de Rugby.

„In primul rand trebuie sa ii cunosc pe toti jucatorii si spun asta gandindu-ma la cei foarte tineri, cu care nu am lucrat pana acum, sa vedem in ce forma se afla, fizic, mental. Doresc sa am discutii cu fiecare jucator in parte, sa vad ce obiective, motivatie si ganduri are, si, evident, discutii colective in care sa le putem prezenta obiectivele pe care le avem setate pentru REIC 2019, cum am gandit pregatirea, sistemul de joc. Este foarte important ca avem acest meci de pregatire cu Portugalia pentru ca astfel putem avea o evaluare corecta a jucatorilor, este un meci pe care ni-l doream pentru ca sunt baieti care nu au mai jucat din noiembrie si asta se simte pe teren. Vom debuta in competitie cu un meci greu, impotriva Georgiei, iar gandul nostru a fost sa facem un lot mai larg pentru aceasta partida, sa ne putem antrena in conditii cat mai bune afara, de aceea Portugalia este o optiune foarte buna, pentru ca la noi in tara, la temperaturi putin peste zero grade, e greu sa poti face o pregatire profesionista”, a declarat Marius Tincu, antrenorul principal interimar al Romaniei.

Jucatorii convocati pentru acest stagiu:
Pilieri: Alexandru Savin (CSM Bucuresti), Constantin Pristavita (CSM Stiinta Baia Mare), Alex Gordas (CSM Bucuresti), Vasile Balan (CSM Bucuresti)

Taloneuri: Florin Bardasu (CSM Bucuresti), Eugen Capatina (Timisoara Saracens)

Linia a II-a: Marian Drenceanu (CSM Bucuresti), Andrei Iurea (CSM Stiinta Baia Mare), Marius Iftimiciuc (Timisoara Saracens)

Linia a III-a: Damian Stratila (CSA Steaua), Adrian Ion (CSM Bucuresti), Cristi Chirica (CSM Stiinta Baia Mare), Viorel Lucaci (CSA Steaua), Vlad Neculau (Timisoara Saracens), Dorin Lazar (Timisoara Saracens)

Mijlocasi la gramada: Florin Surugiu (CSA Steaua), Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti)

Mijlocasi la deschidere: Daniel Plai (CSA Steaua)

Aripi: Ionut Dumitru (CSA Steaua),  Nicolas Onutu (CSM Bucuresti), Vladut Zaharia (Timisoara Saracens)

Centri: Florin Vlaicu (CSM Bucuresti), Alexandru Bucur (CSM Stiinta Baia Mare), Tangimana Fonovai (CSM Bucuresti), Vladut Popa (Timisoara Saracens), Eduard Bencea (CSA Steaua)

Fundas: Marius Simionescu (Timisoara Saracens), Ionel Melinte (CSA Steaua)

Staff tehnic: Marius Tincu – antrenor principal interimar, Danie de Villiers – antrenor treisferturi, Lynn Howells – consultant tehnic din partea World Rugby, James de Lacey – preparator fizic, Florin Tasca – preparator fizic, Radu George -kinetoterapeut,  Catalin Stoian – kinetoterapeut, Vlad Ilie – doctor, Nicoleta Ene – manager

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby