Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Stejarii, lideri in clasamentul Rugby Europe ChampionshipAndreea Alexandru / Mediafax Foto
16 Feb 2015

Stejarii, lideri in clasamentul Rugby Europe Championship

După două etape disputate în Rugby Europe Championship, România conduce în clasament, fiind singura echipă care a reușit să câștige de fiecare dată cu punct bonus ofensiv, echipa noastră marcând un total de nouă eseuri.

Victoriile, cu Portugalia in deplasare si Spania pe teren propriu, au adus in contul Stejarilor maximum de puncte, zece , din care doua ca bonificatie ofensiva, acest start perfect plasandu-ne in acest moment pe prima treapta a clasamentului.

Cele noua eseuri ale echipei noastre au venit prin aportul ambelor compartimente, inaintarea contribuind cu patru reusite: Mihai Macovei,Viorel Lucaci, Andrei Ursache si Marius Sirbe, iar liniile dinapoi cu cinci incercari: Adrian Apostol-doua, Robert Dascalu, Ionut Botezatu si Vali Calafeteanu.

Adrian Apostol asadar este momentan cel mai eficient marcator de eseuri, cate unul in fiecare partida, in timp ce Vali Calafeteanu cu un eseu, cinci transformari si trei lovituri de pedeapsa acumuland un total de 24 de puncte.

Antrenorul Lynn Howells a propus doua variante diferite ale primului XV, fortat si de accidentari sau absente, Stejarii continuand pe acelasi drum care ne-a adus calificarea la Cupa Mondiala, cu o inaintare solida, sustinuta ceva mai consistent de liniile dinapoi, cele cinci eseuri venite din acest compartiment fiind o dovada in acest sens.

Imbucurator este faptul ca disciplina a fost unul dintre punctele forte ale echipei, in cele doua partide disputate nu am fost sanctionati cu cartonase galbene sau rosii.

In urma noastra se afla Georgia, care a ratat bonusul ofensiv in fata Portugaliei, poate si ca urmare a faptului ca Milton Haig a modificat mai bine de jumatate din XV-le care a invins Germania in incercarea de a urmari la lucru cat mai multi jucatori vizati sa participle la Cupa Mondiala.

 

Statistica Rugby Europe Championship, dupa doua etape:

Clasament:
1.Romania 2-2-0-0-66:18-10p (2pbo)
2.Georgia 2-2-0-0-84:23-9p (1pbo)
3.Spania 2-1-0-1-51:49-5p (1pbo)
4.Rusia 2-1-0-1-66:65-5p (1pbo)
5.Portugalia 2-0-0-2-25:57-1p (1pbd)
6.Germania 2-0-0-2-30:110-0p

Clasamentul marcatorilor de eseuri:
1.Kehoma Brenner, Vasily Artemyev si Zurabi Zhvania-cate 3 reusite
2.Adrian Apostol, Alexandro Todua,Igor Kurashov si Pedro Martin – cate 2 reusite

Clasamentul marcatorilor de puncte:
1.Vali Calafeteanu – 24 (1e, 5tr, 3lp)
2.Pedro Bettencourt Avila – 20 (6lp, 1tr)
3.Kehoma Brenner – 15 (3e)
Vasily Artemyev – 15 (3e)
Zurabi Zhvania – 15 (3e)
Merab Kvirikashvili – 15 (5lp)
4.Lasha Khmaladze – 13 (1e, 4tr)

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby