Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Stejarii înving Portugalia și se mențin în elita REICPaul Ursachi / SportPictures.eu
10 Nov 2018

Stejarii înving Portugalia și se mențin în elita REIC

Pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, Stejarii au întâlnit Portugalia în partida de baraj pentru menținerea în elita Rugby Europe International Championship, echipa noastră impunându-se cu rezultatul de 36-6 după un joc controlat cu autoritate din primul până în ultimul minut.

Inca din startul partidei Stejarii s-au instalat in jumatatea de teren a Portugaliei si dupa nici zece minute tabela de marcaj indica rezultatul de 12-0. Ionut Dumitru a deschis scorul in urma unei actiuni purtate la mana, pentru ca tot el sa inscrie si al doilea eseu al echipei noastre urmarind atent un balon de urmarire trimis de Florin Surugiu. Una dintre incercari a fost transformata de Ionel Melinte. In minutul 12 lusitani au redus diferenta prin dropgolul reusit de Jorge Abecasis, dar imediat a venit replica echipa noastre si Ionel Melinte in a marcat primul eseu personal chiar la debutul in tricoul Stejarilor, o incercare venita dupa o presiune constanta asupra defensivei portughezilor. Acelasi Ionel Melinte a ratat transformarea insa scorul devenea 17-3. Cu trei eseuri dupa nici 20 de minute scurse, ritmul de joc a mai scazut insa initiative a ramas tot de partea Stejarilor, practic adversarii nostri neavand nici o oportunitate de a marca, pana la pauza Catalin Fercu reusind sa mai bata o data defensiva Portugaliei, iar la cabine Romania a intrat cu un avantaj de 22-3.

Repriza secunda a debutat cu o lovitura de pedeapsa concretizata in puncte de Nuno Guedes, dar echipa noastra a beneficiat apoi de o penalitate jucata in margine la cinci metri de terenul de tinta advers, Mihai Macovei a recuperat balonul din repunere si Andre Gorin a marcat sub butul lusitanilor, un eseu transformat de un alt debutant, Daniel Plai. Rezultatul final a fost stabilit dupa ce si cel de-al treilea jucator aflat la prima selectie pentru Stejari si-a trecut numele pe lista marcatorilor, Vladut Zaharia, incercarea aripii noastre fiind transformata de Daniel Plai. Pana la final, Tangimana Fonovai a mai avut o ocazie de a mari ecartul, actiunea acestuia insa a fost blocata in extremis de apararea adversa.

Stejarii au obtinut o victorie importanta care ne mentine in elita Rugby Europe International Championship, dupa acest succes echipa noastra urmand sa intalneasca Stetele Unite si Uruguay in doua partide test care vor avea loc la Bucuresti.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby