Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Stejarii cedează în prima partidă din Rugby Europe ChampionshipFlaviu Buboi / SportPictures.eu
09 Feb 2019

Stejarii cedează în prima partidă din Rugby Europe Championship

În prima partidă a ediției 2019 din Rugby Europe Championship, Stejarii au cedat în derbyul cu Georgia, scor 18-9, după o primă repriza foarte bună a echipei noastre, care a condus cu 6-3, în partea secundă Lelos revenind cu două eseuri pe fondul unui joc echilibrat, oaspeții dovedindu-se mai pragmatici în privinta exploatării situațiilor de a marca.

Partida a inceput pe contre cu posesia apartinand mai mult georgienilor, care au mutat jocul in 22-ul nostru, dar defensiva Stejarilor a fost de netrecut. In replica Stejarii au beneficiat de o prima lovitura de pedeapsa, in ciuda distantei, 40 de metri fata de butul advers, Florin Vlaicu a deschis scorul, puncte care au dat un impuls elevilor lui Marius Tincu. Astfel, in urmatoarea perioada de joc Stejarii s-au aflat mai mult in 22-ul Georgiei, insa tabela de marcat a ramas neschimbata. Scapati din presiunea echipei noastre, oaspetii au beneficiat de o penalitate pe care Tedo Abzhandadze a ratat-o, in replica venind actiunea individuala a lui Ionel Melinte oprita in extremis la una dintre cele mai mari ocazii de eseu ale Stejarilor. Florin Vlaicu avea ceva mai tarziu sa duca scorul la 6-0, moment din care pana la pauza Georgia a amenintat continuu terenul nostru de tinta, mai multe lovituri de pedeapsa jucate de acesta in margine si incursiunile inaitarii fiind insa oprite cu siguranta de apararea noastra. Totusi Tedo Abzhandadze a reusit sa reduca diferenta dintr-o tentativa de tinta.

Partea secunda s-a reluat de la scorul de 6-3, cu Georgia extrem de insistenta, fapt care a dus la un eseu de penalizare si sanctionarea lui Valentin Calafeteanu, care a vazut cartonasul galben. In inferioritate numerica Stejarii au strans bine randurile si nu numai ca nu au primit puncte, dar au reusit chiar sa maseze adversarul in propria jumatate de teren. In minutul 67 georgienii au initiat o actiune pe partea dreapta si Beka Gorgadze a dus faza pana la capat cu un eseu la colt, din pozitie dificila Tedo Abzhandadze irosind transformarea. Florin Vlaicu a mai punctat o data pentru Stejari si se parea ca vom putea obtine macar punctul bonus defensiv, dar Tedo Abzhandadze a stabilit scorul final dintr-o penalitate, o diferenta de scor poate prea mare fata de realitatea din teren.

Urmatoarea partida a Stejarilor va avea loc sambata, 16 februarie, la Botosani, acolo unde echipa noastra nationala va intalni Germania.

Romania: 1.Mihaita Lazar (Grenoble), 2.Otar Turashvili (Colomiers), 3.Andrei Ursache (Carcassonne), 4.Johan Van Heerden (Perpignan), 5.Marius Antonescu (Colomiers), 6. Mihai Macovei (Colomiers), 7.Adrian Ion (CSM Bucuresti), 8.Andre Gorin (Massy), 9.Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti), 10.Daniel Plai (Steaua Bucuresti), 11.Nicolas Onutu (CSM Bucuresti), 12.Florin Vlaicu (CSM Bucuresti), 13.Catalin Fercu(Timisoara Saracens), 14.Vladut Zaharia(Timisoara Saracens), 15.Ionel Melinte(Steaua Bucuresti)

Rezerve: 16.Ionel Badiu(Valence Romans), 17.Eugen Capatana(Timisoara Saracens), 18.Alexandru Gordas(CSM Bucuresti), 19.Dorin Lazar(Timisoara Saracens), 20.Viorel Lucaci(Steaua Bucuresti), 21.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 22.Alexandru Bucur(Stiinta Baia Mare), 23.Vladut Popa(Timisoara Saracens).

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby