Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Stejarii cedează în fața Statelor UniteRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
17 Nov 2018

Stejarii cedează în fața Statelor Unite

Stadionul din Complexul Sportiv Ghencea a găzduit prima partidă test a lunii noiembrie pentru Stejari, una în care echipa noastră a întâlnit Statele Unite ale Americii. Cu o echipă mai experimentată, vulturii americani s-au impus, rezultat 31-5, victorie care le-a adus pentru a doua oară în istoria confruntărilor directe și Cupa Pershing.

Inca din startul partidei echipa Statelor Unite s-a instalat in jumatatea noastra de teren, ceea ce avea sa duca la deschiderea scorului in minutul 10, cand dupa mai multe tentative succesive ale americanilor de a bate defensiva nostra, mijlocasul la gramada Ruben de Haas nu a mai putut fi oprit consemnandu-se astfel prima incercare a intalnirii, un eseu a carui transformare a fost ratata de Will Magie. In ciuda inceputului bun al oaspetilor, replica Stejarilor nu a intarziat si in minutul 14 un atac purtat pe partea dreapta avea sa aduca eseul marcat de fundasul nostru Ionel Melinte, acesta aflat la a doua reusita din tot atatea selectii pentru echipa nationala. Reusita a schimbat aspectul jocului si pana la jumatatea reprizei am avut mai mult posesia, dar americanii nu au lasat brese in defensiva scorul mentindu-se la egalitate. Tabela s-a modificat din nou in minutul 24 cand Bryce Campbell a marcat a doua incercare in contul vulturilor americani, un eseu transformat de acesta data de Will Magie si pana la pauza, pe fondul unui joc echilibrat, chiar daca Tanginama Fonovai a vazut cartonasul gaben, nu s-au mai inscris puncte, Statele Unite avand avantaj de 12-5 dupa primele 40 de minute ale partidei.

Dupa reluare americanii au inceput in forta si minutul 46 avea sa aduca un nou eseu in contul acestora, Ryan Matyas profitand si de un balon de urmarie care i-a sarit norocos in brate, Will Magie a transformat iar scorul devenise 19-5. Ecartul a crescut zece minute mai tarziu cand Bryce Campbell si-a trecut in cont dubla personala dupa o faza initiat de Hanco Germishuys. Pana la finalul jocului Stejarii au incercat sa reduca diferenta, cel mai aproape de a marca fiind Vladut Zaharia, insa tot Statele Unite aveau sa inscrie puncte, un eseu semnat de Gannon Moore pe care l-a transformat Will Magie, astfel ca vulturii resusesc sa cucereasca pentru a doua oara trofeul Cupa Pershing.

Chiar daca diferenta de scor a fost de 26 de puncte, Stejarii au reusit, cel putin in prima repriza iar apoi pe finalul jocului, momente bune intr-o formula care are nevoie de cat mai multe partide pentru a beneficia de exprienta necesara, multi dintre componentii lotului echipei nationale aflandu-se la inceputul de drum in tricoul cu frunza de stejar.

 

Romania: 1. Ionel Badiu (Romains), 2. Andrei Radoi (Timisoara Saracens), 3. Alexandru Gordas (CSM Bucuresti), 4. Adrian Motoc (C)(Agen), 5. Marian Drenceanu (Timisoara Saracens), 6. Adrian Ion (CSM Bucuresti),7. Johan Van Heerden (Perpignan),8. Cristi Chirica (CSM Stiinta Baia Mare), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Ionut Dumitru (CSA Steaua), 12. Tangimana Fonovai (CSM Bucuresti), 13. Catalin Fercu (Timisoara Saracens), 14. Vladuț Zaharia (Timisoara Saracens), 15. Ionel Melinte (CSA Steaua)
Rezerve: 16. Alexandru Savin (CSM Bucuresti), 17. Eugen Capatana (Timisoara Saracens), 18. Constantin Pristavita (CSM Stiinta Baia Mare), 19. Marius Iftimiciuc (Timisoara Saracens), 20. Razvan Ilisescu (Blagnac), 21. Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti), 22. Tudor Boldor (CSA Steaua), 23. Vladut Popa (Timisoara Saracens)

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby